Loutkar.online
zavěšená vstupenkaFoto: archiv divadla

Na Festivalu pro Zavěšenku v Polárce zahrají dětem divadla z celé republiky

O víkendu 7. a 8. března zavítají do Brna Divadlo Lampion z Kladna, Divadlo Drak z Hradce Králové a Malé divadlo z Českých Budějovic. S hostitelským Divadlem Polárka je pojí projekt Zavěšená vstupenka, kterou mohou diváci těchto divadel věnovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin.

Zavěšená vstupenka funguje v Divadle Polárka už dva roky. Od začátku letošní sezóny se rozšířila do dalších tří divadel pro děti. Sdílený projekt se tak stal příležitostí k další spolupráci zapojených divadel. Jedním z výsledků této spolupráce je i březnový Festival pro Zavěšenku, kde bude mít brněnské publikum jedinečnou možnost vidět divadlo pro děti z jiných koutů republiky, a to včetně doprovodného lektorského programu.

Sobota 7. března se ponese ve znamení loutek. Divadlo Lampion přiveze do Polárky inscenaci pro děti od čtyř let Myši patří do nebe v režii Jakuba Maksymova, která vám ukáže, jak vypadá a hlavně jak zní zvířecí ráj. Lektoři Divadla Lampion budou celé dopoledne na Malé scéně s dětmi vyrábět netradiční hudební nástroje. Odpoledne přijede z Hradce Králové Divadlo Drak se svým zpracováním klasické pohádky Šípková Růženka pro diváky od šesti let. S lektory Labyrintu Divadla Drak si děti budou moci vyrobit loutku a vyzkoušet si základy animace. V podvečerních hodinách program pro děti zakončí herec Divadla Husa na provázku Dušan Hřebíček svými písničkami o zvířátkách, která nikdo nemá rád.

Divadlo Lampion Myši patří do nebeFoto: Divadlo Lampion

V neděli můžete vidět domácí pohádku O Glashtinovi a slepé dívce pro děti od sedmi let a s lektory polárkovského Malého vozu se pokusit vcítit do její hlavní postavy. Odpoledne bude patřit jihočeskému Malému divadlu se zvukově-pohybovým koncertem Janka Lesáka a Natálie Preslové Nuda! o těch nekonečných pětačtyřiceti minutách, které jsme byli všichni někdy nuceni prosedět ve školní lavici. Inscenace je určena pro školáky od osmi let. V doprovodném programu českobudějovického Ateliéru 3D bude možné celé odpoledne bojovat s nudou a zjišťovat, čím vším se může stát obyčejný předmět, když ho oživíme svou fantazií. Program pro děti završí koncert kapely, která živě doprovází inscenaci O Glashtinovi a slepé dívce. Můžete se těšit na kontrabas, kytaru, housle, ale například i na niněru. A pokud nevíte, co to je, přijďte to zjistit.

Oba večery bude v Polárce pro dospělé publikum k vidění site-specific představení Divadla Feste Václav Havel: Moc bezmocných. Dílny k představením budou s krátkou obědovou pauzou probíhat celý den a nejsou nutně vázané na představení, takže je možné navštívit je zvlášť. Celý víkend bude ve foyer divadla panovat festivalová atmosféra. Bude otevřená kavárna a kromě dalších drobných aktivit tu bude k vidění prezentace neziskových organizací, které v Brně na projektu Zavěšené vstupenky spolupracují.

Natálie Pelcová, 13. 2. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.