Loutkar.online
Na adrese snů, Pod adresem marzeńFoto: Teatr Lalek i Aktora Kubus

Česko-polské duo získává další ocenění!

Inscenace Pod adresem marzeń (Na adrese snů) v režii Marka Zákosteleckého boduje na festivalech!

Na letošním 4. ročníku Festiwalu malych Prapremier (Malý předpremiérový festival) ve Walbrzychu, který se konal po dobu 6 dní na konci září, získal Teatr Lalki i Aktora Kubuś z Kielců několik prestižních cen za inscenaci Pod adresem marzen (Na adrese snů). Inscenaci režijně i scénograficky (scéna, kostýmy a loutky) připravil český režisér Marek Zákostelecký. Autorkou textu je Elzbieta Chowaniec.

Festiwal malych Prapremier je výběrový festival inscenací, které vznikly na základě původních textů a jsou určené dětem. Festival je na divadelní mapě jediným polským festivalem, který představuje pouze předpremiérové inscenace pro děti a mládež. Hlavní myšlenkou festivalu je otevřít se mladému divákovi nejen skrze nejzajímavější inscenace posledních let, ale také jeho účastí na scénických čteních současného dramatu a na workshopech s dramatiky nebo jinými divadelními osobnostmi.

Na adrese snů, Pod adresem marzeńFoto: Teatr Lalek i Aktora Kubus

Inscenace připravená česko-polským duem režiséra Marka Zákosteleckého a dramatičkou Elżbietou Chowaniec (v Kielcích jsou již známí pod jménem DZIADKI, DZIATKA) je příběhem plným tepla a humoru inspirovaného skutečnou a nesmírně zajímavou historií budovy divadla „Kubuś“. Fakta okolo divadla se prolínají s pohádkami. Traduje se totiž, že hosty činžovního domu na Big 9 (ulice, na kterém divadlo dodnes sídlí) byli po několik desetiletí pozoruhodné postavy z knih nebo legend. Příběh má tuto legendu zachovat. Na adresu snů – Big 9 – není jen inscenace plné radost, ale také historie Kielců a divadla, která nemá zůstat zapomenuta.

Na adrese snů, Pod adresem marzeńFoto: Teatr Lalek i Aktora Kubus

Z 39 přihlášených inscenací kvalifikační komise do soutěže kvalifikovala 7 z nich. Na adrese snů nakonec obdržela cenu Grand Prix od profesionální poroty, také Grand Prix dětské poroty, cenu také dostal Marek Zákostelecký za režii, scénografii, kostýmy a loutky a dva herci ze souboru – Andrzej Kuby Sielskiego a Andrzej Skorodzienia.

Inscenace již tento rok bodovala na 25. ročníku národní soutěže nejlepších inscenací, které vznikly také na základě původních textů, odkud si odvezla dvě hlavní ceny – za výpravu a za hudbu (Martin Husovský).

Na adrese snů je určená dětem a je velkým úspěchem, že se v Polsku umisťuje na festivalech, kde ji konkurují nejen další loutkové inscenace, ale i činoherní.

Na adrese snů, ZákosteleckýFoto: Teatr Lalki i Aktora Kubus

red -ss, 1. 11. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.