Loutkar.online
Bílý tesák Divadlo DRAKFoto: Divadlo DRAK

Loutkoherec Milan Hajn získal Thálii

Historicky první cenu udílenou v nové kategorii alternativní a loutkové divadlo si odnesl herec z Divadla DRAK za svůj výkon v inscenaci Bílý tesák.

V nové kategorii se o cenu Thálie utkalo celkem pět divadelních osobností. Kromě oceněného Milana Hajna se do užších nominací dostala i Miřenka Čechová, Lucie Trmíková, dále Martin Pechlát a Miloslav König.

K nominaci Milana Hajna, který se stal vítězem své kategorii a cenu Thálie převzal při sobotním slavnostním vyhlášení v Národním divadle, uvedla porota toto zdůvodnění:

„Milan Hajn podává v roli Bílého tesáka naprosto výjimečný a komplexní herecký výkon, který v sobě spojuje jevištní práci s moderní záznamovou technikou (využití live cinema) a zároveň velmi osobní herecký projev v ich formě. Jeho soustředěné herectví plasticky zachycuje postupnou domestikaci divokého zvířete, aniž by to na diváka působilo nevhodně neřkuli trapně. Hajn je v této inscenaci naprosto dominantní a nezaměnitelný – taková role je ve sféře loutkově-alternativního divadla postaveného na souhře spíše výjimečná a o to je jeho výkon cennější.“

Tímto k ceně upřímně blahopřejeme!

Veronika Švecová, 6. 10. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.