Loutkar.online

Den české animace připadá letos na 15. října

Den české animace chystají organizátoři festivalu Anifilm a Asociace animovaného filmu letos na úterý 15. října. Jednodenní „minifestival“ je volně přidružený k mezinárodnímu dni animace a koná se pražském kině Bio Oko.

Akce se každoročně rozrůstá a programy jsou určené jak fanouškům animovaného filmu a zájemcům o studium animace, tak dětem. Páteří programu je tradičně tvorba zdejších škol. Ta totiž už dlouhodobě představuje nejplodnější a mezinárodně nejúspěšnější odvětví české kinematografie. Nejnovější studentskou tvorbu představí přímo zástupci škol v programu Animobraní. Rozpracované projekty se pak budou prezentovat v rámci programu 300 vteřin. Šestice tuzemských univerzit se navíc představí v rámci „kolektivního“ dne otevřených dveří. Zájemci o studium se budou moci o škole více dozvědět na stáncích v kavárně kina. Během odpoledne zde reprezentanti škol zodpoví dotazy zájemců a nabídnou propagační materiály, možná i přihlášky i přijímacímu řízení.

První dva projekční programy letošního Dne české animace jsou připraveny pro dětské diváky. Premiéru budou mít totiž dvě nová pásma složená z krátkých filmů Ke startu připravit! a Zubatá nekouše, které Anifilm Distribution následně uvede v českých kinech.

Večerní program, cílený na odrostlejší, uvede krátký snímek Sh_t Happens režisérského dua Dávid Štumpf a Michalea Mihályi. Studenti FAMU s tímto snímkem soutěžili v sekci Orizzonti letošního festivalu v Benátkách a od té doby s filmem úspěšně obrážejí další významné akce. Následovat bude kinopremiéra povídkového filmu japonského anime studia Ponoc Skromní hrdinové. Asijskou příchuť dnu animace podpoří také poslední z programů, kterým bude vítězný celovečerní film loňského Anifilmu Skončím prostě na ulici.

Více informací najdete zde

[red.], 2. 10. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.