Loutkar.online
Vozichet – Ruda Hancvencl Malý, hubený a jednooký Loutkářská Chrudim 2019Foto: Lucie Čížková

Marionety snadno a rychle

Z programu letošní Loutkářské Chrudimi vybíráme: Malý, hubený a jednooký (Vozichet – Ruda Hancvencl, Jablonec nad Nisou). Rozhovor: Barbora Jurašková.

Jak si vybíráte témata k hrám? Každá je o něčem jiném…

Takt to jsme rádi, že každá je jiná. A tuhle jsme si chtěli udělat, protože všechno předtím bylo v podstatě podle nějaké předlohy. A tady jsme využili všechny možné známé bytosti a chtěli jsme si udělat svoje vlastní autorské divadlo.

Jak přemýšlíte nad formátem loutek, který se také každoročně mění?

Původní záměr byl, že by se to hrálo s klasickými marionetami, které by moje žena nebyla asi úplně schopná vyrobit, narozdíl od všech ostatních druhů loutek. Tak jsme řekli našemu kamarádovi řezbáři a když nám řekl cenu, tak jsme si je radši vyrobili sami.

A máte už plány na příští rok?

Něco v hlavě máme, ale zatím je to asi tajemství.

Recenzi, kterou pro festivalový zpravodaj napsal Tomáš Volkmer, i záznam z diskuze o inscenaci Malý, hubený a jednooký si můžete přečíst v šestém čísle Vykřičníku.

Barbora Jurašková, 4. 7. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.