Loutkar.online
Rámus, Plzeň D + Š + B 2019 Loutkářská Chrudim 2019Foto: Lucie Čížková

Kdo jsou ti tři?

Z programu letošní Loutkářské Chrudimi vybíráme: D + Š + B 2019 (Rámus, Plzeň). Rozhovor: Sára Kordová

Rozhovor s režisérkou Zdenou Vašíčkovou a souborem

Jak jste se dostali k téhle poměrně tradiční předloze?

Zdena Vašíčková: Tentokrát jsme hledali dlouho. Po pár šílenějších věcech, které jsme dělali v minulých letech, jsme si řekli: pojďme udělat pohádku. Z ničeho nic mi Martin jednou v autě povídá: Co třeba Dlouhý Široký a Bystrozraký? Protože jsem o tom sama přemýšlela, šli jsme do toho. Nejdřív jsme si položili důležitou otázku. Kdo vlastně ti tři jsou?

Kdo tedy jsou?

Soubor: Na to si divák musí přijít sám. Máme je každý v sobě a jde o to, jestli je chceme probudit. A pokud se probudí sami, jestli chceme být aktivní a dál se rozvíjet. I ti lidé, co sedí během představení v hospodě, v sobě mají Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého, ale nechtějí je aktivovat.

Jeden z diváckých ohlasů byl, že na Rámus je to nezvykle klidné. Máte taky takový pocit?

Soubor: Tak my chtěli něco klidného… ale je pravda, že to bylo dnes naše první představení a teprve se rozjíždíme. A také hodně záleží na publiku.

Recenzi, kterou pro festivalový zpravodaj napsal Tomáš Volkmer, i záznam z diskuze o inscenaci D + Š + B 2019 si můžete přečíst ve čtvrtém čísle Vykřičníku.

Sára Kordová, 4. 7. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.