Loutkar.online
Slovenské publikace k výročí ČSRFoto: Archiv

Nové slovenské knihy (aj) o bábkovom divadle

Na Slovensku je veľmi intenzívne cítiť oslavy stého výročia Československa.

Bratislavský Divadelný ústav sa na toto výročie pripravoval už s predstihom. V novembri 2016 sa konalo teatrologické kolokvium Česká a slovenská vzájomnosť v profesionálom divadle po roku 1993. Rovnomenný zborník príspevkov vyšiel začiatkom roka 2018. Okrem iných podnetných statí obsahuje aj príspevky Karel Brožek a Anna Cigánová – společná cesta k divadelnímu názoru (Nina Malíková) a Tvorba Michaely Homolovej a Marka Zákosteleckého v slovenských divadlách (Lenka Dzadíková).

Výlučne na oblasť bábkového divadla sa zamerali autorky a autor publikácie Bábky na česko-slovenskej medzi 1918–2018. Knihu, ktorá mapuje česko-slovenské vzťahy v oblasti bábkového divadla veľmi komplexne, vydalo Bábkové divadlo na Rázcestí Banská Bystrica ako aktivitu festivalu Bábkarská Bystrica Tour 2018 v spolupráci s Divadelným ústavom Bratislava.

Trojicu nových publikácií dopĺňa útla kniha Dagmar Inštitorisovej Eseje o bábkovom divadle.

Lenka Dzadíková, 11. 11. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.