Loutkar.online
Divadelní společnost Kordula, Liberec: Nevěsta bílého medvěda,Foto: Ivo Mičkal

Hodnoceni přehlídky v Lounech

Na krajskou přehlídku v Lounech se přihlásilo 5 souborů, Spolek loutkářů v Lounech, Spojáček Liberec, LS Klubíčko Cvikov, Želvička Teplice a DS Kordula Liberec.

Přehlídka měla průměrnou úroveň, z průměru se vymykalo představení souboru Kordula z Liberce s pohádkou – Nevěsta bílého medvěda na motivy severských pohádek. Ruda Krause a Pavlína Kordová na jednoduché scéně sehráli působivé představení. Otáčením hlavního scénického prvku- štaflí- se měnila scéna , kterou herci dotvářeli látkovými šálami. Loutky – manekýni -byly doplněny vtipně řešenými klobouky – maskami. Představeni potřebuje ještě trochu usadit, v momentech složitějších přestavb ztrácí inscenace tempoirytmus. Vcelku představení působí dobře a je inspirativní.

Porota ve složení Hana Dotřelová, Tomáš Kapsa a Zdeněk Turek vy brali toto představení na Celostátní přehlídku do Crudini.

Hana Dotřelová, 8. 4. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.