Loutkar.online
Myši patří do nebe výstavaFoto: Eva Kořínková

Filmové loutky na výstavě v Liberci

Až do konce letošního roku máte možnost navštívit výstavu loutek a dekorací z celovečerního animovaného filmu Myši patří do nebe. Výstava k filmu Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka se nachází v prostorách libereckého zámku, otevřena je od úterý do neděle v době od 10 do 17 hodin.

Snímek vstupuje do kin 7. října 2021 a navazuje na světově proslavenou tradici české loutkové animace. Film stojí na silné výtvarné stránce a unikátním provedení loutek a prostředí, ve kterém se pohybují. Fantazijní prostředí se doplňují s pozoruhodnými, realističtějšími scenériemi. Prostředí je často tvořeno reálnými přírodními elementy, jako jsou části stromů nebo mech. Mnohých detailů si divák ve filmu, nestihne všimnout. Objemné dekorace se v něm objeví třeba jen na pár minut. Naštěstí se v tomto případě velké množství kompletních scén z filmu, a to včetně loutek, podařilo zachovat a vystavit je v prostorách jinak nepřístupného libereckého zámku. Ojedinělá a atmosférická výstava byla zahájena během festivalu Anifilm, ale trvat bude až do 31.12. 2021.

Malvína Balvínová, 7. 9. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.