Loutkar.online
DRAK pátračkaFoto: Ondřej Littera

Hradecká kulturní pátračka

1.7.2021 zahájí šest kulturních organizací Hradce Králové svůj společný letní projekt pod názvem Hradecká kulturní pátračka.

Iniciátorem je Divadlo Drak, které ke spolupráci přizvalo Galerii moderního umění v Hradci Králové, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech, Filharmonii Hradec Králové a Bio Central. V každé instituci či jejím bezprostředním okolí tak čeká malé i velké návštěvníky jedno stanoviště, na kterém mohou prostřednictvím hry, splněním interaktivního úkolu, vyluštěním tajenky či rozřešením šifry získat indicii pro své další pátrání a zároveň nahlédnout do zákulisí kulturních organizací a vybraných profesí.

Pátračka začíná v Labyrintu Divadla Drak, kde účastníci obdrží všechny potřebné informace a pracovní list s mapou. Další instituce už mohou navštívit v libovolném pořadí.

„,Pátračka’ vznikla na základě dlouhodobější snahy o užší propojení významných kulturních institucí ve městě. Hledali jsme atraktivní způsob, jak rozšířit programovou nabídku pro rodiny s dětmi či hravé dospělé z Hradce i celé republiky v průběhu letních prázdnin. Věříme, že se na jednotlivých stanovištích podařilo vystihnout pestrost a různorodost jednotlivých míst, pátrači se leccos nového a zajímavého dozvědí, a především si odnesou zážitek a třeba i trochu nový pohled na jednotlivé instituce,“ představuje projekt vedoucí produkce Divadla Drak Barbora Kalinová.

Více na webu

Martina Marková, 30. 6. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.