Loutkar.online
Žebrák a princezna: tibetská pohádka, Divadlo loutek Karlovy Vary, hraje Honza KindlFoto: archiv divadla

Loutky v lese na Svatém Linhartu

1.ročník festivalu loutkových divadel pro děti, jejich rodiče i prarodiče

24.-25. července 2021 v Karlových Varech na Svatém Linhartu uprostřed lázeňských lesů se můžeme setkat se světem loutek a loutkových divadel. Divadelní soubory z Prahy, Plzně, Českých Budějovic i Karlových Varů sehrají v sobotu a neděli celkem šest pohádkových i jedno hudební vystoupení.

Během dne je pro návštěvníky připravený doprovodný program Lázeňských lesů. Děti se díky úkolům z lesní pedagogiky seznámí s pobytovými znaky zvěře, podívají se na rozdíl mezi parohem a rohem a vyzkouší znalosti dřevin a plodů.

V areálu Svatý Linhart najde vyžití celá rodina. Na stezce mezi stromovými domky můžete shlédnout les z ptačí perspektivy. Přírodní lanové centrum láká na více i méně náročné okruhy a je přístupné všem věkovým kategoriím.

V blízkosti Linhartu je i téměř jeden kilometr dlouhá stezka, na které můžete hledat zvířata schovaná v lese, v podobě siluet v životní velikosti. Znalosti stromů prověří stezka dendrologická, na kterou navazují cesty přes obory prasat, divokých, daňků a jelenů sika.

Zázemí lázeňských lesů nabízí také kavárnu a připraveno bude grilované občerstvení.

Program

Sobota 24. července

11 hod – Žebrák a princezna: tibetská pohádka, Divadlo loutek Karlovy Vary, hraje Honza Kindl

Putoval jsem přes devadesát devět zmrzlých hor a devadesát devět zamrzlých řek, abych se setkal se třemi nejkrásnějšími princeznami světa. Jsem tady správně? Pohádka o lásce, která hory přenáší.

14 hod – Perníková chaloupka: divadlo Damúza, hrají Miroslava a Marek Bělohlávkovi

Pohádka o tom, že i ten nejsladší perníček může pořádně zhořknout v ústech. A že nic není takové, jak by se mohlo na první pohled zdát.

16 hod – Golem: divadlo Damúza, hraje Tomáš Podrazil

Loutková pohádka na motivy starých židovských pohádek, obzvláště pak legendy o Golemovi.

Neděle 25. července

11 hod – Kašpárkovo varieté: Divadlo v Boudě, Plzeň

Pásmo varietních výstupů různých loutek, kterým provází Kašpárek a ve kterém malí diváci uvidí, co všechno dokáží dřevěné loutky.

14 hod – Eliščiny pohádky: Divadlo Já to jsem, hraje Víťa Marčík jr.

Pohádka o princezně, princi, skřítcích, draku a neopodstatněném strachu.

16 hod – Duhový princ: Divadlo loutek Karlovy Vary, hraje Honza Kindl /

Duhový princ leží v hluboké díře, skučí tam jako nějaké zvíře, jenom žebřík mu pomůže ven. Žebřík má voják, voják ho hlídá. Za zlatý dukátek žebřík nám vydá.

Jan Kindl, 8. 4. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.