Loutkar.online
DemokracieFoto: Divadlo Minor

Divadlo Minor připravuje livestream a outdoorové aktivity

Divadlo Minor uvede v pátek 15. května od 18 hodin první livestream interaktivní inscenace Demokracie režiséra Braňa Holička, při němž budou moci diváci ovlivňovat průběh představení z pohodlí domova. Divadlo tak přizpůsobuje provoz současné epidemiologické situaci. Kromě livestreamu přináší Minor řadu outdoorových aktivit.

Co je to demokracie a jak fungují demokratické volby si rodiče s dětmi vyzkouší odlehčenou formou díky streamovanému představení Demokracie. Šest politických stran – herců – soupeřících o přízeň voličů – diváků – kteří budou moci svou volbou ovlivnit průběh představení. Hlasování se totiž stane součástí streamu a herci budou na jeho výsledky reagovat. „Chtěli jsme rozšířit běžnou podobu online divadla, kdy diváci sledují záznam inscenace, a co nejvíce se přiblížit živému představení. Proto jsme zvolili Demokracii, která je na interakci s divákem založená,“ říká ředitel Minoru Zdeněk Pecháček. Další streamovaná představení jsou plánována na 17. května a 7. a 13. června.

Svou pozornost Minor zaměří také na venkovní aktivity. Do programu se tak vrátí outdoorové hry Petřínský maják, Republika! a Vysílač GO84, které divadlo připravilo ve spolupráci s Peprnou Prahou. Outdoorové verze se dočkají i některé workshopy a tvůrčí dílny. S Renátou Voseckou a Lukášem Bradáčkem se budou účastnici věnovat malbě pražských scenérií či flóře z botanické zahrady a Jan HrovatitschVáclavem Jelínkem na náměstí Novoměstské radnice zasvětí účastníky do umění nového cirkusu a hry na rytmické nástroje. Od června pak divadlo pořádá tradiční Prázdninovou skrýšovku, při níž hráči pátrají po pokladech v Praze a okolí.

Na Novoměstskou radnici se vypraví diváci i v rámci inscenované prohlídky Dnes provází Minor. Minorští herci je zde provedou historickými prostory, ale k dokončení prohlídky bude zapotřebí aktivní spolupráce a zapojení „mozkových závitů“. Radnice bude také hostit inscenaci Jiřího Jelínka Mami, už tam budem?

Josef Horák, 13. 5. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.