Loutkar.online

Nové divadlo uvádza premiéru „punkovo-animálno-maňuškovo-komediálneho thrilleru“ Kocúr v čižmách

Nové divadlo z Nitry v sobotu 23.11.2019 o 17.00 a 19.00 h uvedie svoju jubilejnú 10. premiéru. Ide o inscenáciu obľúbeného príbehu o Kocúrovi v čižmách v réžii Šimona Spišáka.

A keďže Nové divadlo vzniklo zo slobodu milujúcich a slobodne tvoriacich umelcov, aj práca na tému Kocúra v čižmách je v tejto inscenácii slobodná, neklasická až „punková“. Po formálnej stránke sa tvorcovia rozhodli síce pracovať s „klasickými“ bábkami – maňuškami, ale v mene voľnosti, inšpirácie, fantázie a detského neortodoxného vnímania zámerne narúšajú klasické bábkarské vodičské i inscenačné postupy. Témou inscenácie sa stalo poznanie, že nie je všetko striebro, čo sa blyští, že účel nesvätí prostriedky a že pravda, láska a dobro bývajú po zásluhe odmenené. Cieľom inscenácie je podnietiť v deťoch prirodzenú túžbu po spravodlivosti. Inscenačný tím tvoria: inšpiratívny režisér Šimon Spišák, mladá scénografka Dáša Krištofovičová a skúsená dramaturgička Veronika Gabčíková. V titulnej úlohe kocúra v čižmách sa predstaví nenapodobiteľná Agáta Spišáková, v úlohe Janka – Ľuba Dušaničová v alternácii s Milošom Kusendom a v úlohe mačacieho diabla či kráľa a princeznej Lucia Korená. Inscenácia je určená pre divákov od 4 rokov, ich starostlivých rodičov, starých rodičov, strýkov, tety, bratov, sestry, sesternice, bratrancov a všetkých, ktorí sa neboja autentického syntetického divadla.

Nové divadlo v Nitre vzniklo v máji 2016 spojením dramaturga, režiséra, scénického výtvarníka a piatich

herečiek, dlhoročných a signifikantných umeleckých osobností Starého divadla Karola Spišáka v Nitre.

Veronika Gabčíková, 19. 11. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.