Loutkar.online
DRAK Bílý tesákFoto: Jiří N. Jelínek

Divadlo Drak vyráží na prestižní slovinský divadelní festival

Na festivalu, jehož pořadatelem je Národní divadlo Maribor, se představí nejen současná slovinská a mezinárodní divadelní scéna, ale součástí programu jsou také odborná setkání, worshopy, přednášky a kritické reflexe aktuálního stavu divadla a společnosti.

Soutěžní program letos představí dvanáct inscenací v hlavním programu. Divadlo Drak na festivalu vystoupí v rámci programové sekce „Divadlo pro mladé publikum“. Festival je zaměřen také na rozvoj nového publika a zapojení zahraničních studentů.

Tvůrci inscenace Bílý tesák Tomáš Jarkovský a Jakub Vašíček představí Divadlo Drak
a českou tvorbu pro děti a mládež v rámci diskuze po představení. Následovat bude čtyřhodinový workshop pro studenty věnovaný divadelní práci s formátem live cinema, tedy živého snímání dění na jevišti, které je aktuálně v tom samém čase přenášeno na plátno. Inscenace Bílý tesák je na této metodě celá postavena a snímání kamerou představuje Tesákův pohled na svět.

Umělecká ředitelka Divadla Drak Dominika Špalková v rámci své prezentace představí spolu se zástupci dalších evropských divadelních institucí divadelní aktivity v oblasti rozvoje publika a lektorské centrum Divadla Drak.

Více informací o festivalu: zde.

Barbora Kalinová, 17. 10. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.