Loutkar.online
NDL Pouť krkonošskáFoto: Michal Kořán

Naivní divadlo Liberec zve na premiéru inscenace podle povídky K. H. Máchy

V sobotu 19. října 2019 se v Naivním divadle uskuteční slavnostní premiéra inscenace Pouť krkonošská.

Hudebně-výtvarná kompozice na motivy povídky Karla Hynka Máchy vzniká v době, kdy Naivní divadlo slaví 70 let od svého založení, a s drobným předstihem připomíná 210. výročí narození jednoho z největších českých básníků, zakladatele moderní české poezie a představitele vrcholného romantismu.

Režisér Filip Homola a scénograf Kamil Bělohlávek, tvůrci úspěšné experimentální inscenace Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých, se tentokrát nechali inspirovat obrazivým textem Karla Hynka Máchy. Fantaskní básnivá próza je na jedné straně záznamem živého snu, který se Máchovi zdál při jeho cestě do Krkonoš, na straně druhé i reminiscencí některých tragických životních zkušeností Máchových. „Tato scénická instalace je o hledání lásky, víry a naděje, stejně jako o boji se šílenstvím,“ dodává Filip Homola.

NDL Pouť krkonošskáFoto: Michal Kořán

Hlavní postavou je poutník, jenž se snaží při své cestě po vrcholcích Krkonoš zapomenout na nešťastně prožitou lásku. Pod vrcholem Sněžky narazí na starý gotický klášter. Poutník si nepamatuje, že by zde takový někdy viděl. A co víc! Po setmění klášter ožívá pohybem dávno již zemřelých mnichů…

Hudbu k inscenaci složilo respektované tvůrčí duo na poli elektronické a ambientní hudby, Kora et le Mechanix (jehož členem je samotný režisér Filip Homola spolu s Michalem Kořánem). CD s kompletní scénickou hudbou je navíc součástí programu k představení.

Pouť krkonošská je určena divákům od 13 let i dospělým. Večerní premiéra se uskuteční v sobotu 19. října v 18:00 hodin. Další příležitost zhlédnout tuto novinku bude mít veřejnost v rámci cyklu Večerů v Naivním ve středu 30. října v 19:30 hodin.

Jana Pittnerová, 10. 10. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.