Loutkar.online
Divadlo Polárka 1000+1 NocFoto: Divadlo Polárka

DIVADELNÍ A HUDEBNÍ DÍLNY NA THEATRUM KUKS

Jiří Jelínek a Tomáš Alferi povedou divadelní a hudební dílny na festivalu v Kuksu, který proběhne mezi 19. a 25. 8. 2019.

Jak vypadala Já, písnička před 300 lety? Kancionál Slavíček rájský, vlastně takový velmi rozsáhlý zpěvník (obsahuje více než 800 písní – pro srovnání, The Rolling Stones mají celkem okolo tři sta sedmdesáti písniček), sestavoval farář Jan Josef Božan. Vyšel tiskem roku 1719 v Hradci Králové za vydatné finanční pomoci hraběte Františka Antonína Šporka a má letos výročí 300 let od vzniku.

Tuhle bichli plnou not a slov jsme dali do rukou režisérovi/loutkářovi Jiřímu Jelínkovi a muzikantovi/skladateli Tomáši Alferimu. V divadelní a hudební dílně, které budou nejprve probíhat zvlášť, ale ke konci se spojí a vznikne společné představení, budete s lektory hledat současný autorský pohled na zašlou krásu starých časů a pomocí loutek, předmětů, zvuků, tónů a ozvěn rozžívat a rozeznívat Kuks.

Bude to výzva! Obě dílny se ponesou samozřejmě ve znamení „loutky – humor – hudba“! Pojďte se v tom BARO(k)CHNIT!

KDY? 19. – 25. 8. 2019


KDE? Hospitál Kuks


ZA KOLIK? 3000 Kč


KAPACITA? 10 účastníků v každé dílně


CO ZA TO? Cena zahrnuje pětidenní workshop , ubytování od pondělí 19. 8. v hospitálu Kuks (dvou a třílůžkové pokoje, postele, sociální zařízení, kuchyňka a lednička included!) až do konce festivalu (tedy do 25. 8.), a volný vstup na veškeré festivalové produkce (po usazení všech diváků s festivalovými pasy a vstupenkami se budete moci posadit na volná místa či na přístavky, případně na stání) – vyjma vybraných akcí.

Dílny jsou vhodné od patnácti let.

Registrace je možná do 30. 7. 2019!

Více informací naleznete zde. Přihlášku do dílny Jiřího Jelínka zde a přihlášku do dílny Tomáše Alferiho zase tady.

Petr Hašek, 9. 5. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.