Loutkar.online
Divadlo Minor Perníková chaloupkaFoto: Divadlo Minor

Minorská Perníková chaloupka v Divadle Komedie

Divadlo Minor uvede v pondělí 4. a úterý 5. února obnovenou premiéru rockového koncertu pro celou rodinu Perníková chaloupka.

Inscenace Jakuba Vašíčka a Tomáše Jarkovského se spolu s nezapomenutelnou ježibabou Petra Stacha vrátí na scénu v prostorách Divadla Komedie.

Minorské inscenace, ačkoli jsou divácky dlouhodobě žádané, se často musí stahovat z důvodu vzniku nových inscenací a především kvůli přetíženosti vlastních divadelních prostor. Právě takovým předčasně staženým kusem byla Perníková chaloupka, která původně vznikla jako hudební skica pro festival Struny podzimu a nakonec se z ní stala oblíbená rodinná inscenace. Od února do června se bude každý měsíc hrát pro rodiče s dětmi v Divadle Komedie.

Autory scénáře jsou režisér Jakub Vašíček a dramaturg Tomáš Jarkovský, kteří spolu se scénografkou Terezou Venclovou již několik let tvoří tvůrčí tým. V Minoru se podíleli na inscenacích Jak kohouti obarvili svět a Záhada hlavolamu. V hlavních rolích se kromě Petra Stacha představí herečka, zpěvačka a šansoniérka Monika Načeva, Ondřej Bauer, Pavol Smolárik či Anna Bubníková.Autoři hudby Dalibor Mucha, Luboš Nohavica a Tomáš Vychytil jsou dlouhodobými spolupracovníky divadla Minor. Za hudbu k inscenacím Hon na jednorožce či Bruncvík a lev získali cenu na festivalu Skupova Plzeň.

K inscenaci je možné si zakoupit CD Perníková chaloupka, které vzniklo ve spolupráci s Českým rozhlasem.

Josef Horák, 1. 2. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.