Loutkar.online
Roman Polášek Tajný deník Adriana MoleaFoto: Roman Polášek

Puberťák Adrian Mole nechává ostravské diváky nahlídnout do svého tajného deníku

Divadlo loutek Ostrava uvádí kultovní dílo všech současných, bývalých i budoucích teenagerů.

Premiéra inscenace Tajný deník Adriana Molea proběhla v pátek 2. listopadu. Režie se ujal umělecký šéf divadla Václav Klemens. Ostravské Divadlo loutek tak otevírá jubilejní 65. sezónu.

Adrian Mole, jeden z nejslavnějších puberťáků světové literatury vypráví o těžkém životě dospívajícího kluka. Adrian to totiž vůbec nemá snadné: K problémům s pletí se přidává rozpadající se manželství rodičů a – navrch k tomu všemu – se zamiloval do Pandory. Deník, jemuž Adrian svěřuje všechny své starosti i radosti, je zábavnou, ale vůbec ne povrchní sondou do duše teenagera.

Režisér inscenace Václav Klemens vsadil především na činoherní zpracování příběhu. V hlavních rolích se představí dvě nové posily hereckého souboru divadla, Marian Mazur v roli Adriana a Karolína Hýsková v roli Pandory. V inscenaci účinkuje i Petr Sedláček – též nový člen souboru – a dále Richard Liberda, Lenka Pokorná Macharáčková, Vladimíra Philippová Krakovková, Karel Růžička, Lenka Pavlíčková, Petr Sedláček, Ondřej Beseda, Ivo Marták a Jana Zajacová.

Autorem hudby k inscenaci je Tomáš Rossi, na nahrávce se podílel Vladislav Uzi Uskov z ostravské indierockové kapely February. O kostýmy se postaral Tomáš Kypta a scénu a loutky navrhl výtvarník divadla Tomáš Volkmer.

Klára Šebestová, 3. 11. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.