Loutkar.online

To, co žije pod tvojí postelí

Již tradičně bude první premiéra Malého divadla v nové sezóně patřit autorskému týmu Janka Lesáka.

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi To, co žije pod tvojí postelí odstartuje „strašlivou sezónu v Malém.“ 27. října a je určen divákovi 10+. Autorská dvojice Janek Lesák & Natálie Preslová tvoří v Malém divadle téměř nerozlučný tým od roku 2014. V Českých Budějovicích je To, co žije pod tvojí postelí jejich osmá společná inscenace. Z těch předchozích zmiňme například úspěšnou Etiketu pro sígry, Ježíška Superstar, Čechomoří či „deskovku na divadle“ GAME.

„Naše nová inscenace je vlastně studie strachu, výzkum toho, kde se berou monstra, která se nám schovávají pod postelí a proč se bojíme sami v noci ve tmě, i když víme, že jsme u sebe v pokoji a žádné nebezpečí nám tu nehrozí. Rozhodli jsme se tenhle výzkum pojmout co nejseriózněji a přizvali jsme si k němu největší světové odborníky na příšery a paranormální jevy, špičky z oblasti medicíny nebo kriminialistiky. Experimentální metody, které budeme používat, mohou působit malinko děsivě, proto bych ráda upozornila diváky, kteří budou tak laskaví a zúčastní se naší studie, že mohou být vystaveni absolutní tmě, zlověstnému tichu, nepříjemným otázkám, zneklidňujícím zvukům a nezvratným důkazům o existenci monster“, prozradila spoluautorka scénáře a dramaturgyně Nátalie Preslová.

„Vytvořit na jevišti příšery a vyvolat atmosféru strachu, nejistoty a tísně je možná jedno z nejtěžších zadání, jaké si můžete v divadle dát. Nám s tím pomohl kouzelník Jiří Marek, se kterým jsme vynalezli způsob, jak na jeviště přivolat skutečné monstrum. Celá inscenace je vlastně jedním velkým, pečlivě budovaným, iluzionistickým trikem, na jehož úspěchu se bude podílet i váš vlastní strach, který někdy dokáže naši hlavu poplést tak, že vidíme a slyšíme věci, které ve skutečnosti neexistují.“ dodává režisér Janek Lesák. Diváci se mohou navíc těšit i na autorskou hudbu Petra Hubíka.

Lenka Cimlová Ostrá, 24. 10. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.