Loutkar.online
Divadlo Loutek Muminci: Čarodějův kloboukFoto: Roman Polášek

Divadlo loutek se mění v Muminí údolí

Poslední premiéra této sezóny v režii umělecké šéfky Divadla Petra Bezruče Janky Ryšánek Schmiedtové divákům přináší podivuhodné příběhy známých postaviček z knih finské spisovatelky Tove Janssonové.

Jsou bílí, připomínají malé hrošíky a mají spoustu přátel, se kterými zažívají zvláštní dobrodružství. Děti i dospělí po celém světě je znají jako Muminky a světlo světa spatřili díky finské spisovatelce Tove Janssonové. V divadelní adaptaci knihy Čarodějův klobouk s nimi návštěvníci Divadla loutek prožijí kouzelné probuzení po zimě a najdou velký a tajemný cylindr, který jim připraví mnoho zábavy i zmatků.

Inscenaci Muminci: Čarodějův klobouk režírovala Janka Ryšánek Schmiedtová, která s Divadlem loutek spolupracovala již dříve na dětském rockovém muzikálu Malá Mína zmlsaná. Scénu navrhl David Janošek, o kostýmy a loutky – které musí přesně odpovídat ilustracím Tove Janssonové – se postarala Markéta Sládečková. Hudbu složil Mario Buzzi.

Divadlo Loutek Muminci: Čarodějův kloboukFoto: Roman Polášek

„Je to výlet do fantastického světa, do něhož se autorka muminích knížek ráda opakovaně vracela. Ne náhodou se sem poprvé vypravila v době vrcholící 2. světové války… I v dnešní, klidnější době, je záhodno na chvíli utéci ze všední reality a prožít si s muminky jejich dobrodružství. Třeba se nám pak v muminí údolí v našich očích promění i “obyčejný„ kvetoucí park,“ říká dramaturgyně Daniela Jirmanová.

V inscenaci vystupují Ondřej Beseda, Aneta Červená, Ivan Feller, Božena Homolková, Vladimíra Krakovková, Richard Liberda, Lenka Sedláčková a také nová posila hereckého souboru Petr Sedláček.

Klára Šebestová, 10. 6. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.