Loutkar.online
Pat a MatFoto: Marek Beneš

Kutilové opět v kinech

Režisér Marek Beneš dal dalším dílům seriálu o neúnavných kutilech Patovi a Matovi opět celovečerní podobu.

Ve čtvrtek 7. června vstupuje do kin snímek Pat a Mat znovu v akci.

V roce 2016 debutoval Beneš na poli celovečerního filmu se snímkem Pat a Mat ve filmu. Nyní, dva roky poté se se svými hrdiny vrací, ale staví je mimo jiné i před nástrahy moderního bydlení – ať už se jedná o užití solární energie nebo instalaci bezpečnostních kamer. Jiné práce populárních nešiků jsou tradičnější – boj s rojem včel, oprava elektrické sekačky, ucpaný odpad, boj s krtkem nebo stavba nové skalky. Výchozí situací je, že se Pat a Mat přestěhovali do nových domů, kde je čekají nové výzvy. Princip, na nějž jsme u Pata a Mata zvyklí, zůstává: originální přístup přináší ještě originálnější řešení. Snímek trvá 75 minut a je určen celé rodině, distributorem v ČR je Bioscop.

Pata a Mata přivedl na svět otec Marka Beneše Lubomír v druhé polovině sedmdesátých let. První film, v němž se objevili, nesl název Kuťáci. Vizuální podobu loutkám vtiskl Vladimír Jiránek. Po obrovském úspěchu se tvůrci rozhodli pro večerníčkový seriál, který pojmenovali A je to! Lubomír Beneš pokračoval v natáčení i po revoluci v soukromém studiu iAF, které s Jiránkem založil. Když zemřel, štafetu převzal jeho syn Marek, avšak loutková groteska v jeho podání už nikdy nedosáhla takového ohlasu jako dřív (zato se úspěšně realizoval v oblasti Merchandisingu).

Malvína Balvínová, 5. 6. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.