Loutkar.online
Anifilm 2018 ceremoniálFoto: Eva Kořínková

Anifilm ocenil českou animaci

V sobotu 5. května vyhlásili pořadatelé Mezinárodního festivalu animovaného filmu Anifilm na zakončovacím ceremoniálu výsledky festivalových soutěží.

Vedle mezinárodního klání se o ceny ucházely i filmy v nové kategorii Český obzor. Podmínkou pro účast nebyla národnost režiséra, ale to, že film vznikl v české produkci. A tak mezi pěti oceněnými figuruje i jeden Slovák a jeden Japonec.

Soutěžilo se v pěti kategoriích, přičemž snímky hodnotila mnohočlenná, nedávno ustanovená komise RAF (Rada animovaného filmu). Nejsledovanější byla kategorie krátkých autorských filmů, kde těsně zvítězil Vít Pancíř se snímkem Chůze a běhy. Z početné studentské kategorie vybrala komise snímek WOO-HOO! z pražské FAMU, který vytvořil Dávid Štumpf v rámci zadání „animovaný film s živým hercem“. V soutěži TV a online filmů s přehledem zvítězil pilotní díl zamýšleného seriálu Mlsné medvědí příběhy (Hurá na borůvky!,režie Kateřina Karhánková a Alexandra Májová), jehož výtvarníkem je Filip Pošivač. Mezi videoklipy zabodoval počin Krosna k písni Báry Polakové, zatímco v kategorii zakázek uspěla reklama na horký nápoj Jupí (režie Michal Žabka).

Kompletní výsledky festivalových soutěží najdete na stránkách Anifilmu.

Malvína Balvínová, 10. 5. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.