Loutkar.online

Dubnové víkendy patří přehlídkám amatérského loutkového divadla

Probíhají postupové přehlídky amatérského loutkového divadla.

Krajská soutěžní přehlídka dětského divadla Ostravská lokálka 2018 proběhla minulý víkend v Divadle loutek Ostrava. Divadelní soubory zápolily o postup na národní přehlídku dětského divadla Dětská scéna 2018 ve Svitavách. Přehlídku pořádá spolek THeatr ludem ve spolupráci s ostravským Divadlem loutek.

Ostravská lokálka je krajská přehlídka dětských divadelních souborů a jejich inscenací, skečů, koláží či performance. Tříčlenná odborná porota, ve složení Hana Cisovská, Radek Marušák a Václav Klemens, vybírala inscenace k přímému postupu na celostátní přehlídku Dětská scéna, která se uskuteční ve Svitavách od 8. do 14. června.

„Přáli bychom si, aby se Ostravská lokálka stala divadelním svátkem pro všechny zúčastněné dětské divadelní soubory. Divadelní umění se velmi nesnadno hodnotí, a tak bychom nechtěli do přehlídky vnášet přílišnou soutěživost a rivalitu. Chceme nabídnout souborům regulérní divadelní podmínky a byli bychom rádi, kdyby si je užily,“ popisuje organizátorka z THeatru Ludem Hana Volkmerová.

Také během druhého dubnového víkendu se v nejzazším severním výběžku Čech, ve Šluknově konala tradiční – již 26. loutkářská přehlídka. Účastnilo se několik souborů z blízkého i vzdálenějšího okolí Šluknova. K vidění byly nejen marionety, maňásci, ale i mupeti.

red, 16. 4. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.