Loutkar.online

V pražském Divadle v Dlouhé začíná 13+, divadelní přehlídka nejen pro teenagery

Festival se koná v termínu od 9. ledna do 14. ledna.

Nesoutěžní přehlídka inscenací pro mladé diváky bude zahájena premiérou komorní inscenace Ghost Protocol v režii Lindy Duškové, která spadá do řady Krátká Dlouhá/ST/ART. Závěr festivalu pak bude patřit novému retro muzikálu v režii Miroslava Hanuše – Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾. Vedle této britské verze nelehkého dospívání se v programu festivalu objeví i neméně známá varianta americká – Mládí v hajzlu v podání Divadla Petra Bezruče z Ostravy. Dále jsou v programu dvě různorodé adaptace klasických textů – Gazdina roba Gabriely Preissové v úpravě a režii Tomáše Jarkovského a Jakuba Vašíčka (Divadlo Alfa, Plzeň) a Hrubínova Romance pro křídlovku v režii Miroslava Hanuše (Městské divadlo Kladno). A také dva dosti bizarní a nekorektní autorské tituly – Atomová kočička Tomáše Dianišky (Divadlo F. X. Šaldy, Liberec) a komiksový krvák v podání čerstvých absolventů DAMU Goon: Krvavá pomsta!

Průběžnou reflexi celého festivalu najdete na blogu studentů Divadelní vědy Divědové na blogu.

PODROBNÝ PROGRAM

Út 9. 1. 19.00 Krátká Dlouhá ST[ART] – premiéra

S. Bouquet & F.-X. Rouyer Ghost Protocol

Vybaven chytrými hodinkami, čipovým náramkem, inteligentním tričkem, každý z nás může být definován seznamem čísel nebo svojí pozicí v rámci určitých souřadnic. Čísla jsou čím dál přesnější, osamostatňují se a stávají se hmatatelnými. Můžou existovat i sama o sobě, nezávisle na nás? Současná francouzská hra zpracovává téma sledování těl, hranic a identit.

St 10. 1. 19.00 Divadlo Alfa, Plzeň

G. Preissová, T. Jarkovský, J. Vašíček Gazdina roba

Drama mladé, silné ženy, která navzdory nepřízni osudu a slabostem svým i svého okolí tvrdošíjně zápasí o právo vzít svůj život do vlastních rukou. Nová úprava novely a hry Gabriely Preissové v nastudování tvůrčího týmu, který už diváky dokázal oslovit svými osobitými interpretacemi klasických děl.

Čt 11. 1. 10.00 Městské divadlo Kladno

F. Hrubín Romance pro křídlovku

Křehký příběh první lásky i prvního setkání se smrtí. Hlavní hrdina – mladík Vojta prožívá na prázdninách první sexuální dobrodružství s místní podivínkou Tonkou i první skutečné milostné vzplanutí s Terinou, dívkou od kolotoče. Prožijte spolu s námi atmosféru vlahých letních nocí, křehkých vzpomínek i bláznivou jízdu na kolotoči.

Čt 11. 1. 19.00 + Pá 12. 1. 10.00 Divadlo Petra Bezruče, Ostrava

C. D. Payne Mládí v hajzlu

kultovka všech teenagerů / kojencům pod 13 a gerontům nad 30 let vstup zakázán / jak sbalit holku? / můj milý deníčku aneb nick a jeho dick / nic pro stydlivky a outlocitný duše…

Pá 12. 1. 19.00 Divadlo F. X. Šaldy, Liberec

T. Dianiška Atomová kočička

V pokoji číslo 512 se dnes v noci dějí podivné věci. Prostitutka Lujza prožije svou noční můru, když jen o vlas unikne smrti. Mixér se točí, i když není připojen k elektřině. Studenti jsou v nebezpečí, jde po nich šílenec, který sbírá lidské malíčky. Navíc se zdá, že za všechno je zodpovědný starý kocour. Jak z toho ven? Jediným řešením se zdá být automatická pračka, jejíž buben rotuje rychlostí světla.

So 13. 1. 19.00 IDDQD, Praha

D. Kranich, A. Týmal, J. Strýček Goon: Krvavá pomsta

Krvavá komiksová jízda plná krve, komiksový poetiky a jízdních řádů. Jediný představení, který překousne i tvůj pubertální brácha. Tak bacha! Přiď se přesvědčit, že život není spravedlivej, násilí plodí násilí a alkohol tvý problémy nevyřeší. BANG!

Ne 14. 1. 19.00 Divadlo v Dlouhé

Sue Townsendová Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾

Hudební retro inscenace s živým doprovodem herecké kapely Divadla v Dlouhé. Rok a čtvrt dospívání Adriana Molea, britského puberťáka. Nejtěžší okamžiky v životě, které zažil každý z nás – dětství mizí v dáli, hormony se bouří, rodiče se rozvádějí a navíc ty problémy s pletí…

Karola Štěpánová, 8. 1. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.