Loutkar.online
20. ročník festivalu Bábkarská BystricaFoto: archiv

EFFE Label pro festival Bábkarská Bystrica TOUR – Dvojitý impulz

Medzinárodný festival Bábkarská Bystrica TOUR, Dvojitý impulz, organizovaný Bábkovým divadlom na Rázcestí v Banskej Bystrici, bol medzinárodnou porotou európskej festivalovej platformy EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) vybraný ako jeden z 26. najlepších umeleckých divadelných festivalov spomedzi 715. európskych festivalov ocenených značkou kvality EFFE Label.

EFFE Label je európske ocenenie pozoruhodných festivalov rôznych umeleckých druhov, prínosných pre svoju komunitu, svet umenia a celú Európu. Bábkarská Bystrica sa stala Laureátom ako jediný festival zo Slovenska.

Európska Festivalová Asociácia (EFA) zverejnila výber festivalov pred niekoľkými dňami a vyzdvihla ich neobyčajnú umeleckú kvalitu, zmysluplnú prácu, uvedomenie si záväzkov spoločenského pôsobenia festivalov v umení a ich dopad na región, v ktorom pôsobia. Laureáti sú zároveň zaradení do súťaže o cenu EFFE Award, cena bude odovzdaná 18. septembra 2017 počas Salónu umeleckých festivalov v Bruseli za účasti zástupcov a zástupkýň ocenených festivalov, EU komisára pre kultúru Tibora Navrascisca, členov a členiek EFFE poroty a EFA rady a európskych médií.

Monika Tatarková, BDNR, 8. 9. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.