Loutkar.online
O beránkovi, který spadl z nebe, Naivní divadloFoto: Josef Ptáček

Naivní divadlo Liberec v Helsinkách opět nadchlo

Účinkování ve Finsku se zařadilo mezi další úspěšná „tažení“ Beránka po Evropě.

SAMPO 2017 – to byl název 1. ročníku mezinárodního loutkářského festivalu, organizovaného stejnojmenným divadlem sídlícím v srdci finského hlavního města Helsinky. Program složený převážně ze sólových představení obohatil ředitel Iivo Barič představením NDL O beránkovi, který spadl z nebe zaměřeným na nejmenší diváky. Zhlédl je před 2 lety ve Francii a jeho snaha ukázat představení dětským divákům ve Finsku letos vyšla, především díky podpoře Ministerstva kultury ČR.

Zvolený hrací prostor v krásném sále jedinečného kulturního centra ANNATALO, určeného k rozvíjení talentů dětí a mládeže, přesně odpovídal potřebám a požadavkům NDL. Centrum ANNATALO je umístěné v rekonstruované budově staré švédské školy, v naprostém centru. Je všeobecně známé a těší se mimořádnému zájmu dětí a rodičů. Všechna 3 představení byla zaplněna a nadšeně přijímána publikem, ve kterém byla i řada kolegů a odborníků navštěvujících festival.

Rovněž ředitelka ANNATALO centra, paní Katarina Metsalampi, která byla v minulosti hostem festivalu Mateřinka, vyjádřila hercům i tvůrcům mimořádný obdiv. Režisérka Michaela Homolová, která poprvé zaskakovala za B. Kubátovou na mezinárodní akci, a dramaturg V. Peřina byli s ředitelem S. Doubravou přizváni k večerní festivalové debatě, kde hovořili o vzniku a tvorbě představení i o Naivním divadle Liberec a festivalu MATEŘINKA.

red, 12. 9. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.