Loutkar.online
Logo Kratochvílení 2017Foto: Divadlo Continuo

Kratochvílení 2017

21. Mezinárodní site specific projekt Divadla Continuo

Divadlo Continuo se po deseti letech vrací do zahrad zámku Kratochvíle s projektem Kratochvílení 2017. Inscenaci V kruhu budou moci diváci navštívit od 3. do 14. srpna vždy od 21 hodin.

Divadlo Continuo letos slaví 25 let své činnosti. V rámci tohoto výročí se tým Divadla Continuo rozhodl vrátit do zahrad renesančního zámku Kratochvíle, kde se po deset let konal projekt Kratochvílení (1997–2006). Pravidelné letní site specific projekty se v následujících 10 letech konaly na hladině rybníka Otrhanec v Malovicích, ve vlaku a v okolní krajině místní lokální tratě Netolice-Malovice, v prostorách bývalé cihelny ve Vodňanech, ve sklepení galerie Sladovna v Písku, v prostorách bývalého schwarzenbergského statku Rábín a v loňském roce ve dvoře nově zrekonstruovaného prostoru Švestkového dvora.

„Návrat na Kratochvíli není zamýšlen jako sentimentální retro vzpomínání ani návrat k již ověřeným divadelním prostředkům. Je pro nás výzvou k uchopení známého prostoru novým způsobem i provokací k hledání nových prostředků vyprávění divadelního příběhu,“ říká k návratu na Kratochvíli umělecký vedoucí souboru Divadla Continuo Pavel Štourač.

Inscenace s podtitulem V kruhu/ In The Circle bude vznikat po dobu 1 měsíce od 4. července do 2. srpna. Na přípravách se podílí se členy Divadla Continuo přes 20 vybraných účastníků z 12 zemí Evropy a zámoří. Režie se již tradičně ujme umělecký vedoucí Divadla Continuo Pavel Štourač, hudba vznikne pod taktovkou Elii Morettiho. Vizuální stránka projektu vzniká pod vedením kmenové výtvarnice Heleny Štouračové.

Výslednou inscenaci budou moci diváci zhlédnout celkem 12krát od 3. srpna do 14. srpna, vždy od 21 hodin.

Zuzana Bednarčiková, 29. 6. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.