Loutkar.online
Koukej svět!, MinorFoto: archiv

Minor ukáže svět beze slov

Divadlo Minor uvede v úterý 16. a středu 17. května poslední premiéru této sezóny. Jedná se o pantomimu pro nejmenší Koukej, svět! Režisérem a jedním z mimů je Radim Vizváry, čerstvý držitel Ceny Thálie 2016.

V inscenaci určené dětem od 4 let se kromě pantomimy objeví také masky a loutky.

Režisér Radim Vizváry se však ve své nové inscenaci neomezuje pouze na klasickou „bílou“ pantomimu, ale využívá pestrou škálu scénických prostředků. Významnou roli zde hraje také hudba, jejímž autorem je Matěj Kroupa, který v Minoru řadu let působil jako skladatel a muzikant. O výpravu se postarala Lucia Škandíková, která s Vizvárym často spolupracuje. V inscenaci účinkují tři mimové Valéria Daňhová, Jakub Urban a Radim Vizváry.

Radim Vizváry patří mezi jednu z nejvýraznějších mezinárodně uznávaných osobností současného mimického divadla v Evropě. Má za sebou více než sto představení jako autor, interpret, režisér nebo choreograf. Je spoluzakladatelem mezinárodně úspěšného divadelního souboru Tantehorse, uměleckým šéfem domácího uskupení Mime Prague, ředitelem mezinárodního festivalu Mime Fest a uměleckým šéfem mezinárodního festivalu pouličního divadla v Táboře Komedianti v ulicích. Spolupracuje se souborem Tichá opera, který propojuje nonverbální divadlo s operou. Jako choreograf a režisér spolupracuje s Národním divadlem. Je držitelem mnoha dalších ocenění u nás, v Evropě nebo USA, za svoje představení Sólo obdržel Cenu Thálie za rok 2016.

Josef Horák, 15. 5. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.