Loutkar.online
Anifilm 2017Foto: Malvína Balvínová

Loutková představení na festivalu Anifilm

V rámci mezinárodního festivalu animovaných filmů v Třeboni se každoročně koná i několik loutkových divadelních představení pro děti. Festivalové divadélko bude stát v Zámeckém parku a vstup je tradičně zdarma.

Čtyři různé loutkové pohádky budou moct navštívit nejmenší návštěvníci Anifilmu. Dvě jsou z dílny divadla Já to jsem (Pinocchio a Eliščiny pohádky), další uvádí Koňmo-divadelní společnost a Kejklířské divadlo. To představí pohádku O kouzelné kuličce aneb Jak Vojta k šikovnosti přišel, která získala dva měsíce po premiéře cenu diváka na festivalu Dítě v Dlouhé v Praze. Inscenace navazuje na tradici jarmarečních divadelníků a kejklířů a plně využívá jejich výrazových prostředků. Například různé kejklířské a artistické techniky, živou muziku a loutkoherectví spojené s činohrou. Diváci tak uvidí divadelní představení s velkými jarmarečními loutkami a zároveň i hotové kejklířské vystoupení. Koňmo-divadelní společnost zase uvede pohádku Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce, ktérá byla v roce 2015 a 2016 uvedena na prestižních festivalech ve Španělsku (Gijon – Feten 2015, Lerida – Fira de titelles de Lleida, Mallorca – festival Teresetes, Zaragoza – Parque de las marionetas) a v České Republice například na festivalu Colours of Ostrava, Letní Letná, Loutky v Celetné, Prázdniny v Telči a další. Představení kombinující hru s marionetami, činohru a živě provedené písně je určeno dětem od 4 let i jejich rodičům.

PROGRAM

čtvrtek 4. 5. – Divadlo Já to jsem – představení Pinocchio

pátek 5. 5. – Divadlo Já to jsem – představení Eliščiny pohádky

sobota 6. 5. – Koňmo-divadelní společnost – představení Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce

neděle 7. 5. – Kejklířské divadlo – představení O kouzelné kuličce aneb Jak Vojta k šikovnosti přišel

Malvína Balvínová, 24. 4. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.