Loutkar.online
Panika v městečkuFoto: archiv

Tvůrce Paniky v městečku přijede na Anifilm

Belgický režisér Stéphane Aubier, který spolu s Vincentem Patarem stojí za kultovním seriálem a celovečerním filmem Panika v městečku, navštíví letos festival v Třeboni.

Aubier s Patarem přišli s originálním pojetím loutkové stop-motion animace. V době, kdy se většina tvůrců snaží dosáhnout technologické dokonalosti a využívá propracované loutky s mnoha klouby a schopností mimiky, vtrhli tito dva svérázní Belgičané na televizní obrazovky a posléze i do kin s animací miniaturních a zcela neohebných figurek. Jakési kouzlo nedokonalého spojili s groteskními příběhy a vznikl fenomén, který má ve světové animaci pevné místo.

Stéphane Aubier přijal letos pozvání na festival v Třeboni, který se koná od 2. do 7. května. Kromě výběru ze zmíněného seriálu (včetně speciálních půlhodinových dílů) představí i své kreslené filmy Pic Pic André et leurs amis a O myšce a medvědovi. Festivaloví návštěvníci budou mít také možnost navštívit jeho masterclass a dostanou jedinečnou příležitost nahlédnout do způsobu práce tohoto tvůrčího dua. Stéphane Aubier ukáže, jak vypadají jejich obrázkové scénáře, nákresy a skici, jak se konstruují jednotlivé objekty a také, jak vypadají animační testy – zkrátka jak vypadá příprava jedné epizody kultovního seriálu Panika v městečku. Zároveň přiblíží režisér i dřívější tvorbu, na které se s Patarem podílel.

Malvína Balvínová, 3. 4. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.