Loutkar.online
Sněhová královna_MinorFoto: archiv

Sněhová královna v Minoru

Divadlo Minor uvede v neděli 2. dubna premiéru inscenace Sněhová královna v režii Lenky Vagnerové.

Se Sněhovou královnou se do Minoru vrací tvůrčí tým, jež stál za úspěšným muzikálem Robin Hood – vedle skladatelů Lubomíra Nohavici, Tomáše Vychytila a Dalibora Muchy také čerstvý držitel Ceny divadelní kritiky za scénografii Jakub Kopecký.

V nápaditých divadelních obrazech se na jevišti odehrává příběh Kaje a Gerdy, jejichž přátelství náhle ukončí střípek kouzelného zrcadla, které kdysi vytvořil zlý čaroděj. Poté, co se Kajovo srdce promění v kus ledu, vydá se Gerda na dlouhou cestu, aby Kaje zachránila.

„Představte si dvě děti, které se skrz omrzlé okno dívají ven na ulici, pozorují kolemjdoucí a vymýšlí si pro ně příběhy. Právě tato představa stála na začátku našich úvah o inscenaci, která nechce doslovně převyprávět literu Andersenovy předlohy, ale zhmotnit alespoň díl její bezbřehé obrazivosti a vdechnout život přátelství, které zachrání Gerdina oběť.“ Tomáš Jarkovský, dramaturg inscenace.

Inscenace je syntézou všech jevištních složek – hudby, pohybu, scény, kostýmů, světla a projekcí – každý detail je podstatný, má svou nezaměnitelnou roli. Vypráví se často obrazem, režisérka klade velký důraz na preciznost pohybu účinkujících, využívá sílu a dynamiku skupiny.

Veřejná generálka: 1. dubna 2017 v 15 hodin

Premiéra: 2. dubna 2017 v 18 hodin

Nejbližší reprízy: 7. a 21. dubna v 18 hodin a 22. dubna v 15 hodin

Inscenační tým

Scénář: Tomáš Jarkovský

Režie, choreografie: Lenka Vagnerová

Dramaturgie: Tomáš Jarkovský

Scéna, světelný design: Jakub Kopecký

Kostýmy: Kateřina Štefková

Hudba: Dalibor Mucha, Lubomír Nohavica, Tomáš Vychytil

Projekce: Jakub Kopecký, Lunchmeat studio

Animace: Lunchmeat studio

Asistentka kostýmů: Tereza Hrzánová

Repetitor: Andrea Opavská

Hrají: Fanny Barrouquére nebo Andrea Opavská, Anna Bubníková, Kristýna Franková, Monika Načeva, Hedvika Řezáčová, Branislav Bašista, Michal Heriban, Petr Reif, Pavol Smolárik

Kapela: Jan Hrovatitsch, Jan Matásek, Dalibor Mucha, Lubomír Nohavica, Hynek Obst, Tomáš Vychytil

Josef Horák, Minor, 31. 3. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.