Loutkar.online

Malíková, Nina: Přečetli jsme za vás

V nakladatelství Akademie múzických umění v Praze vyšlo těsně před Vánoci již páté vydání opravdového loutkářského bestselleru – publikace Aloise Tománka Podoby loutky. Mezi českými i zahraničními loutkáři je už dostatečně známá z předchozích vydání, tentokráte však vychází v doplněné podobě a rozšířené o bohatou barevnou přílohu. Profesionální i amatérští loutkáři zde najdou podrobná vysvětlení nejrůznějších typů loutek, způsobů jejich manipulace, řadu příkladů, nákresů, obrázků i slovníček některých základních pojmů. Srozumitelně a názorně podaná technologie loutkového divadla, včetně komentářů ke scénografickým prostředkům pro utváření scénického prostoru, činí z Podob loutky přehlednou publikaci, jejíž obsah přesahuje rámec studijních materiálů určených především posluchačům katedry alternativního a loutkového divadla. (Doporučená cena 160,-Kč.)

Na velký zájem o tuto publikaci v zahraničí odpovídá nakladatelství AMU její anglickou mutací, která se má objevit v nejbližších týdnech.

Loutkář 1/2007, s. 10.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.