Loutkar.online

Malíková, Nina: Úvodník

Vážení čtenáři,

kromě radosti, že se nám společně povedlo úspěšně přivést Loutkáře přes nerůznější peripetie až ke stoletému výročí, máme další radost, že vám můžeme právě v tomto čísle představit i novou grafickou podobu vašeho oblíbeného časopisu. Pokusili jsme se v novém designu některé rubriky zpřehlednit a upřednostnit výtvarnou podobu této revue a aktuality a vaše ohlasy umísťovat v budoucnu především na své webové stránky. Ostatně těsné sepětí a budoucnost vztahů a proporcí mezi časopisem tištěným a vydávaným elektronicky byly předmětem mezinárodního semináře pořádaného naším časopisem při letošní Skupově Plzni. S diskusními příspěvky a názory našich zahraničních kolegů se můžete seznámit právě v tomto čísle.

V redakci jsme ještě plni dojetí i vděčnosti nad pozorností, které se Loutkáři dostalo jak ze strany výtvarníků, kteří nám darovali ke stoletému jubileu Loutkáře svá díla, tak ze strany pořadatelů letošní Skupovy Plzně a zejména Loutkářské Chrudimi, kterým ještě jednou děkujeme. Ale protože rok oslav ještě nekončí, můžete se těšit na další pokračování při Přeletu nad loutkářským hnízdem (2. – 4. 11.).

Loutkář rozhodně nechce být stoletou fosilií, ale pružně sledovat osudy a proměny českého i světového loutkářství, jejichž bouřlivý vývoj je čím dále tím více předmětem řady oficiálních i neoficiálních diskusí. Zájem o loutkové divadlo jako obor je úzce svázán i s dalšími osudy toho časopisu. Na obojím nám, doufáme nejen v redakci, záleží.

Budeme rádi, když nás budete sledovat nejen na stránkách Loutkáře, ale také na www.loutkar.eu!

Loutkář 4/2012, p. 149.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.