Loutkar.online

Šulc, Bohuslav: II. oblastní kolo Přehlídky IVL v pražské Jiskře

V sobotu 19. května v divadle Jiskra v Kobylisích proběhlo 2. oblastní kolo X. Přehlídky individuálních výstupů s loutkou. Celá přehlídka plná pohody proběhla v příjemné atmosféře. Velkým překvapením byla účast převážně mladých účinkujících. Největší zastoupení měla ZUŠ Hradec Králové a ZUŠ Jaroměř, v menší míře pak ZUŠ Praha 3 a ZUŠ Praha 5. Dále byla zastoupena Říše loutek a divadlo Jiskra.

Bylo to příjemné odpoledne, z něhož vyšli přímí postupující na letošní přehlídku Loutkářská Chrudim 2012.

Postupujícími se stali: jedna z nejmladších účinkující Magda Polehňová ze ZUŠ Hradec Králové s výstupem O, dalším je Štěpán Tuček ze souboru Z půdy Klášter Hradiště s výstupem Pyšná princezna a Jakub Maksymov, Jan Holínský a Matěj Kubina ze ZUŠ Jaroměř s výstupem Hospoda. Dále Barbora Zezulová, Anita Nováková a Kristán Kašpar z Říše loutek se scénkou Osudová bedna, která nám příjemně připomněla stínové divadlo. Poslední dva postupující jsou ze souboru Jiskra, a to Hana Trávníčková (Třikrát a dost) a Jan Falstaffe a Martin Moglich s Důvěřuj, ale prověřuj.

Mnoho dobrých nápadů a dobrá nálada provázely celé odpoledne. Díky za dobrou organizaci si zaslouží i JUDr. Petr Slunečko a lidé kolem něho. Přeji všem účinkujícím hodně úspěchů. Přehlídka individuálních výstupů se vydařila!

Loutkář 3/2012, p. 141.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.