Loutkar.online

Brůček, Josef: 60. Loutkářská Chrudim aneb Vadí - nevadí

“Štrůdl” a vůbec začátek šel zcela mimo mně. Televizní ksichty (dle šmírbuchu – ksifty) bych zcela vynechal. AVŠAK: Jak dobře spojit program pro loutkáře a pro obyvatele města nevím.

Závěr s přeřvanou hudbou, kdy si loutkáři k popovídání museli vyjít ven, mi nevyhovoval. Domnívám se, že většině.

Nevadí mi (již) slabší výzdoba města. Nejsme již naštěstí v socialismu, kdy radování bylo na povel a dnešní megalomanie mi také nesedí. Uvažuji spíš o přehlednosti plakátů. Když jsem se na ně podíval, vždy se mi zamotaly oči. Programy ale nejspíš vycházejí z nepřehledné směsky jednotlivých částí programu.

Ten program: Stále se povídá o málo financích, málo hracích prostorů, málo času, množství seminaristů (chválabohu, že jsou) apod. Což LCH sestavit pouze ze souborů, které postoupí z krajských přehlídek, doplněných jedním, maximálně dvěma soubory DOBRÝCH profíků?

Jubilejní program byl bez jediného dobrého zahraničního souboru. Nebýt Lapohádek, neviděl bych ani jediný mě uspokojující soubor profesionální. Opět připomínám, co Poradní sbor pro loutkové divadlo jakoby jedněmi ústy opakuje několik let, že sjednání dobrého profesionálního představení na začátek července musí být dohodnuto nejpozději do konce předešlého roku. A i to je mnohdy už pozdě.

Poradní sbor se stále dohaduje, má-li, či nemá-li být z každého kraje i při neúrodě kvality účasten LCH alespoň jeden soubor. Poradní sbor je poradní sbor. Neměl by o tom rozhodnout sbor zodpovědných profesionálů, kteří jsou za to placeni?

Zpravodaj: I když jsem nepřečetl vše, bylo tam vše, co jsem hledal a přečíst si chtěl. Hurá! Nebyly tam schválnosti.

Což někdy pro Zpravodaj zaznamenat domácí podmínky hrajících souborů? (Podpora obce, místo na zkoušení, na hraní apod.)

V informačních materiálech o souborech mi chybí věková adresa a délka inscenace.

Domnívám se, že koncerty umístěné za divadlem jsou skvělý nápad (zvláště skupina DVA), jen mi je líto obyvatelstva bydlícího v okolních domech.

Vadí mi do zadních řad svítící displeje mobilů i fotoaparátů, které nefotí bleskem. Všichni profesionálové (včetně L. R.) fotí tak, že nikoho svým focením neruší.

MED mi nikdy moc nevadil (mám doma saunu a potím se rád). Od letoška mi ale MED zakázala má starožitná kostra. (Ještě že mi dovolila Medvídka Pú.)

Opět jsem se setkal s hrajícími soubory, které nevěděly, kdy a kde bude povídání s lektory.

Ochota chrudimského personálu téměř vždy pomohla srovnat zmatky, které (podle mého) vycházely z vedoucích míst NIPOS a Chrudimské besedy.

Je to nepřehledné, zmatečné, skoro jako od Brůčka.

Loutkář 4/2011, p. 193.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.