Loutkar.online

Malíková, Nina: Úvodník

Milí čtenáři,

ti věrní předplatitelé a příznivci našeho časopisu vědí, že Loutkář č. 4 bývá pravidelně věnován především dvěma velkým loutkářským událostem: Mateřince (v sudých rocích Skupově Plzni) a Loutkářské Chrudimi. Ani letos tomu není jinak, i když 60. Loutkářská Chrudim si tentokráte vydobyla zaslouženě opravdu větší část čísla, které právě držíte v ruce.

Ale nejen festivaly živ je český loutkář a ti, kteří je sledují. Objevilo se totiž i několik mladých (ne tak úplně začínajících) nadějných loutkářů, na které jsme vás už letos několikráte upozorňovali, a protože je jejich na Mateřince aplaudovaná inscenace Back to Bullerbyn, ale i divadelní výsledky několikaměsíčního pobytu ve Slovinsku inspirovaly k zajímavé práci, přinášíme vám jejich autorský text nazvaný Proč?, který možná pobídne k realizaci i jiné soubory.

A na co se máte v příštím čísle těšit? Na výsledky české ofenzivy na jubilejním 50. světovém loutkářském festivalu v Charleville-Mézières, na ohlasy Spectacula interesse a samozřejmě na to, kdo a co se objeví v programu na letošním Přeletu nad loutkářským hnízdem.

A ještě něco: naše webové stránky se v posledních týdnech staly opravdu aktuálnější. Podívejte se na ně. Najdete tam zajímavé zprávy, kontakty i nabídky. A protože to je s dostupností Loutkáře v “papírové” podobě složité v Praze, ale i mimo ni, a protože si stěžujete, že nevíte, kde máte svůj oblíbený časopis koupit, sledujte nás aspoň na www.loutkar.eu!

Hezký start do nové divadelní sezóny, školního roku i do nostalgického podzimu, který bude plný divadelních událostí.

Loutkář 4/2011, p. 159.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.