Loutkar.online

nm: Přečetli jsme za vás

V ediční řadě Muzeum v knize vydalo nakladatelství Computer press ambiciózní a bohatě vypravenou knihu k 80.výročí založení profesionální činnosti Divadla Spejbla a Hurvínka (v r. 1930 bylo založeno Plzeňské loutkové divadlo Josefa Skupy, na které nynější Divadlo Spejbla a Hurvínka navazuje). V množství materiálu, který je průřezem činnosti tohoto divadla, včetně loutkohereckých i lidských osudů lidí spjatých s touto populární divadelní scénou jsou zachyceny myšlenky i tvorba Josefa Skupy, Miloše Kirschnera, osudy divadla v letech první republiky, přes okupaci, 50. léta až po současnost. Texty jsou doplněny v hřbetě knížky “kapsičkami”, do nichž jsou vloženy kopie dobových plakátů, vstupenek, scénářů, poznámek a dalších dokumentů z pozůstalosti i archívu. Kniha je doplněna CD “s tím nejlepším ze Spejbla a Hurvínka”.

Knížka se vyznačuje kromě množství dokumentů, fotografií i komentářů opravdu výjimečnou knihařskou prací, kterou ocení nejen příznivci Divadla Spejbla a Hurvínka a jeho legendárních hrdinů, ale i milovníci krásných knih. Skutečně “velká kniha” (její rozměry jsou 23cm x 29 cm) má 72 plnobarevných stran a doporučná prodejní cena je 990,- Kč.

Další informace http://knihy.cpress.cz/KHP0093

Loutkář 3/2010, p. 102.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.