Loutkar.online

redakce: Úvodník

Vážení čtenáři časopisu Loutkář,

vážení přátelé,

na základě všeobecných ekonomických opatření pro nastávající rok jsme se s těžkým srdcem rozhodli i my zvýšit cenu časopisu Loutkář. Tento jediný odborný časopis o loutkářství u nás vzdoroval nejrůznějším finančním omezením po celých pět let, kdy zůstala cena nezměněna. Tlak stoupajících nákladů nás nutí zvednout cenu předplatného na 300,- Kč za rok (šest čísel časopisu) a prodejní cenu z 60,- na 70,- Kč za jednotlivá čísla.

Široká předplatitelská obec, kterou tento časopis má, je pro nás závazkem i argumentem pro jeho další existenci. Doufáme, že i tentokráte zůstanete mezi našimi předplatiteli a pomůžete nám zachovat jedinečnou linii Loutkáře jako kroniky českého i světového loutkového divadla, jako svědka vývoje loutkářského umění v XXI. století.

Co pro vás v roce 2008 v Loutkáři chystáme

V roce 2008 pro vás kromě pravidelných recenzí inscenací nových českých premiér z oblasti loutkového i alternativního divadla, rozhovorů, zpravodajství z českých i zahraničních loutkářských festivalů a publikování inspirativních divadelních textů čeká sonda do fenoménu “černého divadla”, seriál věnovaný loutkovému a animovanému filmu a několik studií o velkých světových osobnostech, které zasvětily svůj život právě tomuto druhu divadla. V centru naší pozornosti stále zůstává současná podoba loutkového divadla v zemích našich nejbližších sousedů. Také jejich kritický pohled na naše loutkářství a naopak zajímavosti z jejich tvorby se budou na stránkách Loutkáře 2008 pravidelně objevovat. Rubrika Loutková invaze, ve které vám představujeme mladé talentované umělce nejmladší divadelnické generace bude navíc patřit i výsledkům tvorby na vysokých uměleckých školách i v nejzajímavějších časově vymezených divadelních dílnách a seminářích profesionálních i amatérských. Okruh našich spolupracovníků se za poslední rok rozrostl, a tak vám budeme moci zprostředkovat více informací z regionů, ale také ze zahraničí.

Budeme rádi, když v roce 2008 zůstanete našimi čtenáři.

Vaše redakce

Loutkář 6/2007, p. 241.

This website is maintained by Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Prague, ID no.: 67363741. The content of this website is subject to copyright law and without consent of its owner may not be disseminated further. The owner does not accept any responsibility for the content of third-party websites linked from this site.