Loutkar.online
Continuo Ostrovy Pokoje Foto: archiv divadla

Diváci letos zabydlí s Divadlem Continuo POKOJE.

Každoroční mezinárodní divadelní site specific projekt, který Divadlo Continuo pořádá již od roku 1997, se letos uskuteční již po pětadvacáté a bude se konat přímo na Švestkovém Dvoře v Malovicích, sídle souboru. Každý večer od 27. července do 1. srpna vždy od 21 hodin zabydlí herci společně s diváky POKOJE pod širým nebem.

V pondělí, 5. července, začaly přípravy mezinárodního divadelního site specific projektu Divadla Continuo. Každoročně se do Malovic, kde divadlo sídlí, sjíždějí tanečníci, divadelníci, výtvarníci a muzikanti z celého světa, aby po dobu 3 týdnů pracovali na inscenaci, kterou pak mají diváci možnost zhlédnout po omezený počet večerů v některé specifické lokaci Jihočeského kraje. I letos soubor pozval k účasti na projektu deset mladých umělců, studentů uměleckých škol a začínající profesionály z celé Evropy, aby společně se členy Divadla Continuo vytvořili projekt POKOJE.

„Pořádáme každoroční mezinárodní projekt již po pětadvacáté a rádi bychom to oslavili na naší domácí půdě v Malovicích. Zveme diváky, aby s námi zabydleli pokoje, které vzniknou ve venkovních prostorách Švestkového Dvora“, vysvětluje režisér inscenace a umělecký vedoucí souboru Pavel Štourač. „Diváci navštíví v libovolném pořadí malé i větší, vzájemně propojené divadelní scény a budou v nich moci strávit libovolně dlouhý čas“, poodhaluje dále koncept představení.

Podle tvůrců je letošní projekt POKOJE divadelní metaforou, jež vše obrací naruby a skrze níž soubor spolu s účastníky reflektuje současnou situaci. Do exteriéru a veřejné samoty pod širým nebem přináší intimní zpovědi, příběhy a situace normálně ukryté za zdmi našich soukromých prostorů.

Jak je již v projektech Divadla Continuo obvyklé, i v této inscenaci se snoubí jazyk expresivního fyzického divadla s nezaměnitelnou výtvarnou poezií a živou hudební kompozicí.

Diváci mohou představení zhlédnout každý večer od 27. června do 1. srpna vždy od 21 hodin.

Pokoje / Rooms

27. 7. – 1.8. 2021 / 21:00

Malovice, Švestkový Dvůr

Předprodej vstupenek v síti nebo také na místě hodinu před začátkem představení do vyprodání kapacity.

Projekt se koná v otevřeném prostoru a budou při něm dodržena veškerá hygienická opatření.

Ceny vstupenek:

Předprodej 350,- / zlevněné 250,- (senioři, studenti, ZTP)

na místě: 390,- / zlevněné 290,- (senioři, studenti, ZTP)

Zuzana Bednarčiková, 24. 7. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.