Loutkar.online

Chci znát, kdy hrát!

České středisko ITI u příležitosti Světového dne divadla, který připadá každoročně na 27. března, vyzývá k vytvoření jasného plánu pozvolného otevírání kulturních odvětví. Doba pandemická nesmí paralyzovat naši schopnost dívat se do budoucnosti a hledat perspektivy.

Divadlo a umění jsou nezbytnou součástí regenerace společnosti. Dokud nebude zdravá kultura, nebude zdravá společnost. Žádáme o vytvoření jasného plánu, který pomůže nastartovat tvůrčí dialog navracející do našich životů slova jako radost, krása, fantazie. Žádáme i o vytvoření plánu pro divadelní a taneční školství, aby studenti nemuseli žít v obavách o svou profesní budoucnost. Je nejvyšší čas přemýšlet o tom, co bude za týden, za měsíc, v létě. Masivní testování a postupující očkování musí přinést do společnosti naději, nádech normálnosti a rozumně a s respektem umožnit fungování kultury.

Apelujeme na urychlené zahájení odkládaných konzultací s experty Ministerstva zdravotnictví tak, abychom mohli veřejnosti říci nejpozději 27. března, kdy a za jakých podmínek umělec opět potká svého diváka a student svého učitele.

ITI, 19. 3. 2021

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.