Loutkar.online
Minor SněhurkaFoto: archiv divadla

Nová sezóna v Minoru začíná

Divadlo Minor vstupuje do další sezóny, ve které divákům přinese pět nových inscenací pro celou rodinu.

Kromě stálých minorských tvůrců (Jan Jirků, Jakub Vašíček a Jiří Jelínek) nově představí režiséra Jiřího Havelku a tvůrčí duo Petr Erbes a Boris Jedinák. Chybět nebude ani stálá nabídka dílen a workshopů. Kvůli nejistotě ohledně epidemiologických opatření se bude divadlo více věnovat také outdoorovým aktivitám.

Ve čtvrtek 24. září přivítá Minor poprvé režiséra, herce a dramatika Jiřího Havelku s jeho premiérou Ztroskotání vzducholodi Italia. Dobrodružně laděná inscenace bude zkoumat proces přežití v extrémních podmínkách, kdy skupina mužů uvízla v Arktidě na ledové kře při nezdařeném návratu ze severního pólu. Této mezinárodní vědecké výpravy se zúčastnil také český vědec a spisovatel František Běhounek. O hudbu se postará písničkář, rapper a hudebník Martin Tvrdý, který s kapelou Ememvoodoopöká získal cenu Anděl a za sólovou desku cenu hudební kritiky Apollo. O přežití budou v inscenaci bojovat herci Bořek Joura, Jiří Kniha, Andrej Polák, Mikuláš Čížek, Gustav Hašek, Pavol Smolárik a Róbert Nižník.

O týden později proběhne premiéra inscenace Sněhurka is not dead, navazující na úspěšnou rockovoou Perníkovou chaloupku. Pod vedením režiséra Jakuba Vašíčka a dramaturga Tomáše Jarkovského se 2. října uskuteční hudební představení využívající principu live cinema, ve kterém se opět představí například herečka, zpěvačka a šansoniérka Monika Načeva, herci Ondřej Bauer, Pavol Smolárik, Filip Nebřenský či herečky Anna Bubníková, Markéta Ptáčníková a Hedvika Řezáčová. Chybět nebude ani živá minorská kapela ve složení Lubomír Nohavica, Tomáš Vychytil, Dalibor Mucha, Jan Matásek a Jan Hrovatitsch. První tři uvedení členové kapely jsou zároveň spolu s Danielem Čámským autory hudby.

Zda dokáže být robot lidštější, než někteří z nás, prozradí 29. listopadu tvůrci Boris Jedinák a Petr Erbes na premiéře inscenace Zachraňte číslo 6. V dobrodružném příběhu budou diváci za doprovodu hudby Iva Sedláčka sledovat cestu dvou robotů objevujících svět lidí. Kromě herců Eliáše Jeřábka a Štěpána Lustyka se v Minoru na Malé scéně poprvé představí Michal Bednář a Matěj Šíma.

Josef Horák, 9. 9. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.