Loutkar.online

On-line projekt Drak na doma, sledují diváci již měsíc

Již měsíc běží projekt „Drak na doma“, který je určený nejen rodinám s dětmi, pro které jsou nyní Divadlo Drak i galerie Labyrint zavřené.

Za měsíc Drak odvysílal deset záznamů inscenací ze stávajícího repertoáru a připravil video četbu na pokračování z knihy Petry Soukupové Kdo zabil Snížka? Dvacet pět kapitol načetlo dvacet pět zaměstnanců divadla a od 1. dubna je postupně zveřejňována každý den jedna nová kapitola. Do čtení se zapojili vedle členů hereckého souboru i další zaměstnanci. Od jevištních techniků přes administrativní aparát po uměleckého šéfa a ředitele divadla. Všechny zveřejněné kapitoly jsou přístupné i zpětně na youtube kanálu divadla či v aktualitách na webových stránkách. Celkově již sledovanost on-line obsahu přesáhla deset tisíc zhlédnutí.

Lektorské oddělení divadla vytvořilo ke všem záznamům inscenací pracovní listy a spolu se scénografkou Terezou Vašíčkovou připravuje tzv. Ateliéry na doma, návody na tvůrčí dílny, 
např. jak si vyrobit stínové divadlo, draka z přírodních materiálů a mnohé další.

„Velmi mile nás překvapil zájem škol o náš on-line projekt. Pedagogové základnícha středních škol i dětských dramatických souborů nás kontaktují s prosbou o opětovné sdílení záznamů inscenací, které používají v rámci výuky. S velkým ohlasem se setkávají i naše tvůrčí programy. Sami nyní začínáme aktivně mapovat další potřeby pedagogů. Pod záštitou Královéhradeckého kraje jsme spolu s dalšími kulturními institucemi vytvořili nabídku programů pro dětské domovy a zapojili se do platformy prokreativitu.cz a projektu #pootevřeno, který sdružuje veškerý zajímavý program, který v současné specifické situaci v kraji vzniká.“ uvedl ředitel Divadla Drak Tomáš Jarkovský.

V přípravách jsou nyní další dva on-line projekty. Na konci dubna uvedeme seriál lektorského oddělení Jak se dělá divadlo a na začátku května zveřejníme pro školy virtuální prohlídku výstavy A neříkej to ve škole, která mapuje období totality od pražského jara po sametovou revoluci pohledem jedné obyčejné rodiny.

„Jsme rádi, že projekt Drak na doma má tak velkou a příznivou odezvu u diváků, i když záznamy nemohou plnohodnotně nahradit zážitek z živého umění a věříme, že v dohledné době budeme moci naše diváky opět přivítat v hledišti divadla,“ doplňuje vedoucí marketingu a produkce Barbora Kalinová.

Martina Marková, 23. 4. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.