Loutkar.online

20. výročí premiéry a 550. repríza inscenace Jak jsem se ztratil

Divadlo v Dlouhé v pátek 28. února 2020 oslaví neuvěřitelné výročí, a to dvacet let od premiéry inscenace Jana Borny Jak jsem se ztratil aneb Malá vánoční povídka, kterou zároveň v tento den uvede již v pětisté padesáté repríze.

Inscenace podle Malé vánoční povídky Ludvíka Aškenazyho měla premiéru 26. února 2000 a v tu chvíli nikdo nečekal, že se stane nejdéle uváděnou, nejoblíbenější, ba přímo kultovní inscenací Divadla v Dlouhé, na jejíž prosincová představení se každý rok dostane jen zlomek zájemců.

Během uplynulých dvaceti let vzniklo z provozních důvodů několik alternací, nejvíce v roli Matky, kterou postupně hrály a alternovaly Ivana Lokajová, Ivana Milbachová, Michaela Doležalová, Veronika Lazorčáková a Eva Hacurová. Většinu ostatních rolí hrají celých dvacet let stejní herci, v čele s Pavlem Tesařem v roli ztraceného Pavlíka. Při výroční repríze se na jevišti objeví několik alternací najednou a možná také někdo z představitelů dětských hlasů v inscenaci, například Vojtěch Vondráček, dnes člen Divadla Na zábradlí.

550 odehraných repríz mimo jiné znamená:

1 ztracený Pavlík

2 policajti

3 lampáři

4 bubeníci

5 matek

tisíce rohlíků, prskavek, zápalek

a především téměř 250 000 diváků nejrůznějšího věku*

Karola Štěpánová, 14. 2. 2020

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.