Loutkar.online
Fuj je to! Plakát DLOFoto:

Ostravské Divadlo loutek představuje novinku o pejskovi, který se nerad koupal

V pátek 27. září v 17 hodin proběhne na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava premiéra inscenace Fuj je to! v režii Michaely Homolové. Příběh o špinavém pejskovi je určen dětem od tří let. Jedná se o první premiéru nové sezóny v Divadle loutek Ostrava.

Představení Fuj je to! nabídne dětem jednoduchý příběh o pejskovi Harykovi, který si rád hraje, ale opravdu nerad se koupe. Když jednoho dne zaslechne šplouchání vody ve vaně, rozhodne se utéct. Při toulkách venku zažije spoustu zábavy a dobrodružství, zatoulá se i na stavbu plnou bagrů, jeřábů a jiných strojů, nakonec však zjistí, že mu přece jen něco chybí – jeho rodina. Rozhodne se vrátit domů, ovšem špinavý tak, že ho ani vlastní páníčci nepoznají.

„Inscenace je svěží, pracuje s některými moderními prostředky, jako je velmi originální pojetí projekce. Výrazná a zábavná je taky funky hudba Filipa Homoly,“ popisuje dramaturgyně Daniela Jirmanová.

Inscenaci režíruje Michaela Homolová, herečka a režisérka, jejíž domácí scénou je Naivní divadlo Liberec. Scénu, kostýmy a loutky navrhl Hza Bažant, scénograf, loutkář, grafik a také autor komiksů. Hudbu složil Filip Homola, o dramaturgii se postarala Daniela Jirmanová. Dřevěné loutky – tři psí hrdiny – vodí Aneta Červená, Karel Růžička a Ondřej Beseda.

Premiéra proběhne tento pátek v 17 hodin na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava, už v neděli pak v divadle začíná mezinárodní loutkářský festival Spectaculo Interesse, který potrvá do 4. října.

Klára Šebestová, 25. 9. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.