Loutkar.online
Divadlo Minor O veliké řepěFoto: Divadlo Minor

V Minoru dokážou velké věci i ti nejmenší

Divadlo Minor uvede ve čtvrtek 6. června 2019 premiéru autorské inscenace Moniky a Jiřího Jelínkových O veliké řepě určené dětem od 2 do 5 let.

Na vizuální podobě představení se kromě stálých členů Jelínkova tvůrčího týmu Báry Čechové a Matěje Pospíšila podílí i výtvarnice a autorka komiksů a knížek pro děti Vendula Chalánková.

Jiří Jelínek je dlouhodobým spolupracovníkem divadla Minor, který se specializuje na nejmenší diváky. Jeho inscenace Brum určená dětem do 3 let byla po několik let divácky velice žádaná a stala se pro svou malou kapacitu téměř nedostupnou. Proto se divadlo rozhodlo vytvořit novou inscenaci pro děti od 2 do 5 let, která by uspokojila více diváků. Na zhruba půlhodinové interaktivní představení navazuje tematická dílna pro děti.

„Jiří Jelínek ctí dětského diváka a umí pro něj vytvořit zábavnou podívanou, které však nechybí hlubší poselství. Jeho autorské texty bývají zároveň plné vtipných hrátek se slovy, což zase miluje a ocení dospělé publikum,“ říká dramaturgyně Iva Kopecká.

V inscenaci se představí minorští herci Ivana Machalová, Jiří Kniha a Filip Nebřenský, který je současně autorem živé hudby. Výtvarné návrhy vytvořila oceňovaná kreslířka, konceptuální umělkyně a výtvarnice Vendula Chalánková. O scénografii se postarala Bára Čechová a o projekce Matěj Pospíšil.

Josef Horák, 5. 6. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.