Loutkar.online
Minor GameFoto: Minor

Minor si bude hrát on-line

Divadlo Minor uvede v neděli 19. května 2019 od 18:00 premiéru autorské inscenace Braňa Holička Game, která humornou formou přibližuje dětským divákům svět internetu, sociálních sítí a virtuální reality a zároveň ukazuje rizika, jež mohou nové technologie přinášet.

Režisérovi Braňovi Holičkovi je téma internetu a bezpečného chování na internetu jako nejnovější a největší komunikační platformě blízké. Věnoval se mu už několikrát v divadle (#jsi_user, iJá, #nejsemrasista_ale) i ve filmu (Na hory). V jeho nové inscenaci Game je hlavním tématem marnění času, ke kterému nás internet spolu se sociálními sítěmi svádí. Ukazuje, že do jiných světů se nemá utíkat a že nejdůležitější je vybrat si, co mi přinese nejvíc tady a teď.

„Při zkoušení jsme dospěli k tomu, že nemůžeme soudit, jestli je používání moderních technologií v dnešní míře dobře nebo špatně. Nechceme říkat: “Nehrajte hry!„ Nechtěli jsme se dostat k banalitám typu “vezměte si buzoly a běžte do lesa jako my za našich mladých let,„ říká režisér Braňo Holiček. “Jako formu inscenace jsme si vybrali zobrazení toho, co se děje za obrazovkou uvnitř mobilního telefonu, tabletu, počítače nebo jiného zařízení – jak fungují aplikace a procesy a jak by se asi mohly chovat, kdyby měly pocity," dodává dramturgyně Kamila Krbcová.

Nově se na scéně Minoru objeví herečka Milada Vyhnálková, zbytek obsazení tvoří minorské stálice Eva Leinweberová, Daniel Šváb, Mikuláš Čížek, Andrej Polák a Jan Matásek, který je zároveň autorem hudby. O výpravu a kostýmy se postarali stálí členové Holičkova tvůrčího týmu scénograf Nikola Tempír a kostymérka Lenka Odvárková.

Josef Horák, 19. 5. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.