Loutkar.online
Naivní divadlo Liberec v Shenzenu, Workshop Roberta SmolíkaFoto: Naivní divadlo Liberec

Naivní divadlo Liberec se úspěšně představilo v čínském Shenzhenu

Ve dnech 10. – 22. dubna 2019 vystoupilo Naivní divadlo Liberec v Micro Theatre AMBER v Shenzhenu se svým představením O beránkovi, který spadl z nebe. Odehrálo zde 6 představení a připravilo 2 workshopy za mimořádně příznivého ohlasu dětí i dospělých.

Micro Theatre AMBER, v jehož čele stojí ředitelka Cindy Ren, je skupina organizující exkluzívní kulturní program pro nejmenší děti s názvem Great Minds Start Little (Velký duch se rodí v dětství). Jednou z řady jejich aktivit je kromě výtvarného rozvoje dětí i setkávání s komorně laděným loutkovým divadlem, importovaným především z Evropy. Je to zjevná snaha o protiváhu na kulturním trhu, neboť v Číně loutkovému divadlu dominují velké, komerčně zaměřené produkce.

Hostování předcházela téměř dvouletá příprava, při které došlo kvůli přerušované rekonstrukci prostor divadla k několika změnám termínů. Nakonec se vše podařilo a Naivní divadlo očekával v AMBER Theatre zbrusu nový komorní sál, jako stvořený pro jeho malou studiovou inscenaci určenou pro 64 dětských diváků.

Shenzhen je nové, dvanáctimilionové město, vystavěné ve stejnojmenném zálivu. Jeho historie není dlouhá, trvá něco málo přes 40 let, přesto je v Číně považováno za město s nejdynamičtějším rozvojem, zejména v posledních dvaceti letech (jako jeden z důkazů je kromě skvělého metra, mezinárodního letiště atd. uváděn i čtvrtý nejvyšší mrakodrap na světě PAFC). V Shenzhenu žijí matka a sestra současného prezidenta Si Ťin-pchinga, on sám zde býval před nejvyšší funkcí šéfem regionu.

Stanislav Doubrava, 9. 5. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.