Loutkar.online

14. Mezinárodní bienále loutkového a výtvarného divadla v Badenu

V roce 2020 bude v rámci 14. Mezinárodního bienále loutkového a výtvarného divadla ve švýcarském Badenu udělena The Grünschnabel Prize – cena pro „divadelní zelenáče“. Ocenění uděluje Kantonální rada Aargau.

14. Mezinárodní bienále loutkového a výtvarného divadla v Badenu (14th International Biennale of Puppetry and Visual Theatre in Baden) se bude konat mezi 16. a 21. červnem 2020. Cena pro divadelní zelenáče – tzn. mladé loutkáře – kterou již podeváté udělí Kantonální rada Aargau, je stipendijní cenou v hodnotě 10 000 švýcarských franků. Je určena pro divadelní soubory nebo tvůrce na začátku profesní kariéry, kteří se zabývají loutkovým či objektovým divadlem.

The Grünschnabel Prize je povzbuzením ale i závazkem. Je to ocenění, které pomáhá mladým tvůrcům uvědomit si, že jejich tvorba není jako poplácání po vlastním rameni. Cena je také finanční podporou, která napomáhá divadelníkům tvořit, dále pracovat a profesně růst.

Soutěž mát následující podmínky:

Organizátoři vyberou čtyři až sedm inscenací produkovaných mladými tvůrci a divadelními soubory, jejichž profesní kariéra není starší šesti let k datu konání festivalu.

Potřebné dokumenty (registrační formulář, profesní životopis, informace o inscenaci a doklady o inscenaci – fotografie, odkaz na Vimeo, data a místa repríz) musejí být odeslány nejpozději do konce července 2019. Po zhlédnutí jednotlivých inscenací vyberou organizátoři ty, které budou pozvány k účasti na festivalu.

Porota složená z aargauské Kantonální rady a organizátorů festivalu posoudí jednotlivé inscenace festivalu a vybere vítěze; svou volbu odůvodní při závěrečném slavnostním předávání.

Cena bude udělena buď jednotlivci nebo celému souboru.

Uzávěrka přihlášek pro ročník 2020 je 31. července 2019. Více informací naleznete zde.

Eveline Gfeller, 9. 5. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.