Loutkar.online
TřeboňFoto: Anifilm

Poslední volná místa na animačním workshopu v Třeboni

V úterý začíná další ročník mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm. V rámci jeho programu můžete absolvovat také experimentální animační workshop S Vojtěchem Domlátilem – vytěžení animačního potenciálu třeboňské reality.

V průběhu workshopu se zaměříme na inspirativní vizuální prvky nalezené v Třeboni či jejím okolí, budeme hledat odpovídající animační techniku a ideální nenarativní dramaturgickou formu. Výsledkem by pro každého účastníka mělo být krátké video obsahující alespoň v nějakém smyslu animačně vizuální objev. Každý účastník by již měl umět pracovat s vlastním fotoaparátem a být schopen alespoň základní editační práce na vlastním notebooku.

V úterý 7. 5. odpoledne proběhne úvodní schůzka, projekce příkladů, pak individuální průzkum terénu. Středa – pátek vždy ráno v 10.00 schůzka (max. do 12.00), na které rozebereme nápady, prohlédneme materiál, poradíme se, zbytek dne individuální natáčení. Případně večerní konzultace. V pátek večer, poslední schůzka a deadline pro odevzdání výsledků, ze kterých vybereme, co a jak případně prezentovat v rámci zakončení Anifilmu.

Pro kolik? Pro cca 10 účastníků

Za kolik? 500 Kč

Požadavky? Není vyžadována pokročilá zkušenost s animací, nutný vlastní fotoaparát (s dálkovou spouští) a stativ + notebook s nějakým editačním programem (ideálně Adobe After Effects)

Vojtěch Domlátil pracuje jako asistent v Ateliéru animované a interaktivní tvorby pod vedením Jiřího Barty na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. Absolvoval rezidenci v Youkobo Art Space v Japonsku. Zabývá se animací, ilustrací a grafickým designem. Jeho poslední práce Life in Patterns, Vlnění a Yuku Aki se zaměřují především na experimentální stopmotion animaci. Zmíněné filmy v soutěži uvedl Anifilm a řada dalších světových festivalů. Po jejich zhlédnutí vám bude předmět jeho workshopu jasnější. Některé jsou k vidění zde. Více se o něm dozvíte třeba zde.

Zájemci pište na e-mail kamila.dohnalova (et) anifilm.cz.

Malvína Balvínová, 3. 5. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.