Loutkar.online
Alfred ve dvoře Tabula rasa ProroctvíFoto: Alfred ve dvoře Tabula rasa

Proroctví v Alfredovi ve dvoře

Nové umělecké uskupení Tabula rasa počátkem dubna odpremiérovalo svou první inscenaci Proroctví.

Tabula rasa  je umělecká skupina, kterou v roce 2019 založili výtvarníci Jan Brejcha a Mikoláš Zika, kteří se podíleli jako scénografové na mnoha projektech, od skupiny Vosto5 až po Národní divadlo. Proroctví je první samostatnou prací skupiny. V červnu dále kolektiv v Alfredu uvede oživlou instalaci CERN. 

Proroctví je postapokalyptické výtvarné divadlo s maskami a objekty, vycházející z textu projevu Lee Browna, člena klanu Vlků z národa východních Čerokíjů na kontinentální domorodé rada v roce 1986 v Tanana, údolí Fairgrounds, Fairbanks, Aljaška. Poselstvím je zde zpráva o moderním světě viděná zkreslenou optikou zdivočelých new age kazatelů, pro které má stará indiánská moudrost, popkulturní harampádí i kolovrátková new age hudba stejnou váhu. 

Alfred ve dvoře Tabula rasa ProroctvíFoto: Alfred ve dvoře Tabula rasa

Performeři: Jan Brejcha, Mikoláš Zika, Jan Tyl

Text Proroctví namluvil: Pavel Rímský

Výtvarné řešení: Jan Brejcha, Mikoláš Zika

Produkce: Jan Tyl, Kateřina Rundová

Pamela Kuťáková a red, 4. 4. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.